Spoločnosť Volvo Cars vykonala neobvyklý nárazový test – z výšky 30 metrov zhodila 10 nových automobilov. Žeriav bol v tomto prípade katom.

Z neba padali rôzne modely Volvo – XC40, XC60, XC90, V60 Cross Country. Automobily žeriav púšťal zboku aj spredu na veľkú betónovú plochu. Na čo je to ale vôbec dobré? Spoločnosť Volvo Cars tvrdí, že tento typ nárazových testov je podstatne prísnejší a extrémnejší, ako ktorýkoľvek iný test.

VIDEO Volvo zhodilo 10 automobilov z 30 metrovej výšky – kvôli bezpečnosti

Týmto spôsobom automobilka testuje, aký dopad majú na vozidlo a posádku tie najhoršie tipy nehôd. Jedným z príkladov môže byť náraz osobného auta do nákladného vozidla pri vysokej rýchlosti, alebo silný náraz prichádzajúci zboku. Pri takýchto nehodách pravdepodobnosť vážneho zranenia cestujúcich narastá niekoľkonásobne viac.

Volvo samozrejme pozvalo na testy aj švédske záchranné služby. Faktom je, že pri takýchto násilných zrážkach zostávajú cestujúci často zakliesnení v aute. Ak by ste ich chceli dostať von, museli by ste použiť rôzne špeciálne nástroje vrátane hydraulických nožníc na kov. Život obetí často závisí od toho, ako rýchlo konajú záchranári. Švédski špecialisti trénovali tým pádom v realistických podmienkach s cieľom vyvinúť efektívnejšie spôsoby evakuácie ľudí.

https://www.youtube.com/watch?v=kM_6EY7T5To

Volvo sa týmto spôsobom snaží urobiť zo svojich vozidiel bezpečné tanky. Preto v máji tohto roku oznámili, že súčasťou ohto plánu je aj obmedzenie maximálnej prípustnej rýchlosti. Vedenie spoločnosti je presvedčené, že prekročenie rýchlosti je príčinou vážnych zranení a smrteľných nehôd pri dopravných haváriách. Rýchlostný limit teda neprekročí hranicu 180 km/hod.

Okrem obmedzenia rýchlosti bude mať každé nové vozidlo Care Key, ktorý vodičom umožní konfigurovať si ďalšie obmedzenia. Môže sa to použiť napríklad pri požičiavaní vozidla priateľom alebo rodine. Tento systém by mal pomôcť znížiť riziká, ktorým čelia neskúsení alebo starší vodiči.

Švédi sú v tomto skutoční lídri. Priniesli inovácie, ako je konštrukcia a realizácia prvého trojbodového bezpečnostného pásu, prvého podsedáka pre deti a systému na ochranu pri bočnom náraze (SIPS), ktoré pomohli zachrániť nespočetné množstvo životov a zabránili zraneniam generácií ľudí na celom svete. Tieto inovácie sú výsledkom prístupu spoločnosti Volvo Cars k bezpečnosti – systematický prístup vychádzajúci zo situácií z reálneho sveta, ktoré sú v automobilovom priemysle jedinečné.

Norma Euro 7 – prejdeme na elektromobily, je to koniec spaľovacích motorov?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJVolvo Cars
Predchádzajúci článokMini Vision Urbanaut má symbolizovať voľný životný štýl
Nasledujúci článokViete, že palubný počítač už ukazuje vždy takmer reálnu spotrebu?