V strede Februára 2021 sa má svetu predstaviť tretia generácia populárneho crossoveru Nissan Qashqai. Aktuálne značka ponúka zopár záberov japonskej novinky. Ponúkne viac komfortu a moderných technológií.

Nissan Qashqai môžeme naozaj považovať (minimálne v Európe) za jeden z najobľúbenejších mestských crossoverov. Ten však už hodnú chvíľu čaká na svojho vynoveného brata. Nissan v novinke vyzdvihuje špičkové jazdné vlastnosti a má byť na vrchole segmentu. Má tak ísť o modernizáciu systému ProPilot spolu s technológiou NaviLink. Po novom bude Qashqai disponovať full-LED svetlometmi s Matrix funkciou. Svetelný lúč bude rozdelený do dvanástich prvkov, ktoré sa budú s pohybujúcimi sa objektami deaktivovať.

Prvé zábery ponúkajú skreslený obraz o vozidle. Pri Qashqai sa kladie dôraz na detail a prémiový pocit. Sedadlá budú v koži Nappa, ktorých výroba trvá až 25 dní a vyšívanie nového 3D diamantového dizajnu viac ako hodinu – pre každé sedadlo. Pocit luxusnej triedy vozidlu dodajú masážne sedadlá s tromi režimami. V najvyšších výbavách si tento prepych bude môcť dovoliť aj spolujazdec, nie iba vodič. Všetko bude ovládateľné prostredníctvom vynoveného systému NissanConnect. Chýbať po novom nebude ani pocitové ambientné osvetlenie. Na zachytených obrázkoch môžeme vidieť prémiovosť automobilky. Tá sa má prejaviť aj v nižších výbavách.

Nový Nissan Qashqai láka prvými fotkami prémiového interiéru

Nissan Qashqai 2021 ponúkne infotainment s prepojenými službami Nissan Connected Services, vrátane prepojenia Vášho smartfónu, Wi-Fi vo vozidle až pre sedem zariadení naraz a takisto aj riadenie a monitorovanie vozidla prostredníctvom mobilu. 9“ obrazovka NissanConnect bude disponovať vyšším rozlíšením a bude akousi pomyselnou bránou do sveta navigácie a nastavenia vozidla. Samozrejmosťou bude kompatibilita s AndroidAuto a bezdrôtovou kompatibilitou Apple CarPlay.

Namiesto budíkov displej

Nissan novou generáciou Qashqaiu dáva zbohom digitálnym budíkom a tak pred Vami bude 12,3“ TFT displej v HD rozlíšení. Ponúkne zobrazenie navigácie, informácie o premávke a mnoho ďalšieho pomocou dotykového prepínača na volante. Prelomom bude 10,8“ head-up displej, ktorý ponúkne najväčšiu uhlopriečku v segmente.

Nový Nissan Qashqai láka prvými fotkami prémiového interiéru

Modernejší interiér poskytne viac životného priestoru pre pasažierov. Miesto na zadnej lavici narastie o 28 mm. Priestor nad hlavou sa zvýšil o 15 mm a to hlavne vďaka vonkajším rozmerom. Nissan tvrdí, že vďaka vylepšenej výške sedadiel so širšími možnosťami nastavenia je možné pohodlne usadiť väčšie spektrum pasažierov.

To najdôležitejšie – kufor narástol o viac ako 50 litrov, čo je hlavne vďaka dodatočným 20 mm priestoru ušetreným pri konštrukcii zadnej nápravy. Konštrukčné riešenia predchodcu si zachováva, no sú posunuté o level vyššie.

Test Nissan Leaf e+ 62 kWh: prajete si elektriku?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnissannews.com
Predchádzajúci článokTEST DS 3 Crossback E-Tense, elektromobil pre náročných na kvalitu, nie na dojazd
Nasledujúci článokHyundai Tucson PHEV má väčší výkon aj batériu ako Octavia RS!