Ostáva už iba doslova pár dní do predstavenia závodného špeciálu Stuttgartskej automobilky Porsche s označením 911 GT3 Cup slúžiaci pre sériu Supercup. Aktuálny model je však zahalený do fólie s rôznymi mapami a významnými okruhmi série.

Séria Porsche Supercup možno nepatrí k tým najznámejším , no stále má čo ponúknuť. Od pretekov pretkaných slávnymi menami až po napínavé súboje do cieľovej čiary. V tejto pretekárskej sérii začínali jazdci ako Brendon Hartley, či Earl Bamber, ktorí sa neskôr preslávili ako víťazi prestížneho výkonnostného závodu 24 hodín LeMans. Takisto v tejto sérii nájdeme meno Reného Rasta, šampióna cestných vozidiel DTM.

Čo za technické parády nová generácia 911 GT3 Cup zatiaľ špecifikovať nevieme, no podľa „podpultových“ informácií môžeme očakávať podobné úpravy ako pri modely 911 RSR. Po dizajnovej stránke si na prvý pohľad môžeme všimnúť mohutného krídla, ktoré ide po vzore vyššie uvedeného modelu. Konštrukcia krídla ide trendom „husacieho krku“, čiže obrovské krídlo nie je na vzperách ale je zavesené pod nimi.

Spodná časť zadného nárazníku je zakrytá rúškom tmy, no myslíme si, že môžeme takisto čakávať veľký difúzor v štýle modelu RSR. Podobný je takisto aj dizajn kolies a možno sa konečne dočkáme aj hranatých zrkadiel, prebraných z modelu RSR.

Vyjmúc všetky vylepšenia je však vcelku zaujímavý aj samotný dizajn maskovacej fólie. Nejedná sa iba o náhodné škvrnky ako sme zvyknutí na maskovacích fóliách. Nie sú to takisto ani rozotreté náhodné tvary ale ide o tvary závodných okruhov, na ktorých sa táto séria jazdí.

Ide o množstvo známych okruhov, takže pokiaľ máte chvíľu času, môžete si vyskúšať kvíz, ktorý je k dispozícií na oficiálnom webe Porsche Motorsport. Pokiaľ sa Vám tento kvíz nechce absolvovať, môžete polustrovať fotogalériu a môžete sa nad nimi aspoň zamyslieť.

Ide o veľmi zaujímavý ťah Porsche, aby sa fanúšikovia motoršportu nachvíľu zamysleli a využili svoje kreatívne vnímanie a skrátili si čas do 12.decembra, kedy sa novinka oficiálne predstaví svetu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorsport.porsche.com
Predchádzajúci článokAutá z centra Bratislavy by mohli zmiznúť, prvoradí budú chodci, cyklisti, MHD či CARSHARING
Nasledujúci článokTEST Hyundai Kona Electric+, najlepší kompromis hodný svojej ceny