Domov News Bankomaty na pumpe sa v Česku počas pandémie osvedčili

Bankomaty na pumpe sa v Česku počas pandémie osvedčili

Počas pandémie koronavírusu v prvej vlne málokto tušil všetko o tomto novom víruse. Ľudia si dávali viac pozor a platilo to aj pri výberoch peňazí. Bankomaty na pumpe tak v Českej Republike zaznamenali úspech.

Pokiaľ mi je známe, bankomat na pumpe na Slovensku zatiaľ nemáme. Ak áno, opravte ma v diskusii. V Českej Republike si však takúto vymoženosť môžu užívať v niekoľkých mestách, nielen v Prahe. Bankomaty na pumpe sa pritom osvedčili nielen v normálnej dobe, ale aj počas tohtoročnej pandémii koronavírusu, ktorá na jar pre mnohých znamenala absolútnu nevedomosť a strach z neznámeho. Nikto nechcel nikam chodiť ani sa s nikým stretávať. Peniaze však potrebujeme vždy. A tak niektorým z nich prišli vhod bankomaty na pumpách Benzina, ktoré už v Českej Republike fungujú niekoľko rokov.

Spoločnosť Komerční Banka má v celej Českej Republike cez 800 bankomatov. Avšak len 4 z nich sú na tankovacích stojanoch, konkrétne v Prahe, Brne, Hradci Králové a Ostrave. Na začiatku budúceho roka pritom plánujú otvorenie už piateho výdajného stojanu na peniaze, opäť na Benzine, tentokrát v Plzni. Týmto štýlom tak pokryjú takmer celú Českú Republiku. Okrem výberov z nich si môžu motoristi z pohodlia auta peniaze aj vložiť na účet.

Takmer 800 miliónov Kč za jeden rok

Ako uviedli zástupcovia Komerčnej Banky, tento nápad bankomatov na pumpe sa mimoriadne osvedčil počas tohtoročnej pandémie. Od októbra 2019 do októbra 2020 cez tieto 4 bankomaty prešlo výberom 320 miliónov českých korún a vkladom 420 miliónov českých korún. Okrem obľube v jarnej časti pandémie môžu motoristi tento typ výberu peňazí využívať obzvlášť aj teraz, keď pandémia nepoľavuje a počty nakazených sú stále v rastúcej tendencii. U nás o podobnej spolupráci medzi bankou a niektorou čerpacou stanicou zatiaľ môžeme len uvažovať. Tento typ by však určite prijali motoristi aj u nás na Slovensku. Keď sme už u nás tak rozbehli kvapalinu do ostrekovačov vo výdajných stojanoch na pumpách, prečo nie aj bankomaty? Snáď len tieto miesta dezinfikujú častejšie, keďže sa na nich predpokladá väčšie množstvo cudzích ľudí. Alebo si snáď všetci berú rukavice a dezinfekcia nie je toľko potrebná.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJKB
Predchádzajúci článokOtvorili obchvat Čadce, úsek diaľnice D3 Svrčinovec-Bukov
Nasledujúci článokMýto na Slovensku bude mať od januára o 382 úsekov menej