Domov News Citroën prichádza s modernizovaným modelom C3 Aircross

Citroën prichádza s modernizovaným modelom C3 Aircross

Modernejší vzhľad a pohodlnejšie sedačky, facelift modelu Citroen C3 Aircross prichádza na náš trh.

C3 Aircross nahradilo model MPV C3 Picasso už v roku 2017 kedy oficiálne vstúpilo na trh ako malé SUV, ale tento krát prichádza C3 Aircross v modernizovanej faceliftovej verzii.

 

Predok nového modelu je prepracovaný na základe konceptu CXperience, tým pádom pôsobí modernejšie a nadväzuje na novú C4 alebo vlani predstavenú C3. Facelift sa automobilke Citroën skutočne vydaril a pôsobí naozaj nadčasovo. Predné tradičné denné svietenie od Citroënu nechýba ani v tomto prípade.

Zmeny nastali aj v interiéry

Malé mestské SUV je zamerané na štýl a je hlavne avantgardnejším modelom, ale svojou veľkosťou ponúka aj dostatok priestoru v interiéri a hlavne pohodlia vďaka novinke a možnosti komfortnejších sedačiek Advanced Comfort, ktoré boli v ponuke už aj pri modely C4 Cactus alebo aj C5 Aircross. Pre pohodlnejšie sedenie majú sedačky v sebe 15mm vrstvu peny pripomínajúcu matrac, zosilnené podpery a pevný plát uprostred vám zaručujú pohodlie aj na dlhšie cestovanie. Pri konkrétnom modely tu máme interiér s čiernym čalúnením a čiernymi doplnkami, ktorý pôsobí stroho a elegantne.

Väčší displej je odpoveďou na aktuálny trend, prepracovaná stredová konzola s veľkým odkladacím priestorom a bezdrôtovou nabíjačkou pre smartfóny či funkciou CarPlay, je ovládateľná dokonca aj zo zadných sedadiel. Vďaka týmto novým funkciám sa stal C3 Aircross vyspelejším.

V zadnej časti vozidla ostali zachované posuvné zadné sedadlá a to až o 150 mm. Týmto spôsobom dokážete zväčšiť batožinový priestor zo základných 410 až na 520 litrov.

Aké motorizácie ponúka C3 Aircross?

V benzínovej verzii je na výber trojvalec 1.2 PureTech v dvoch výkonnostných verziách, ako 81 kW s manuálnou prevodovkou a silnejšia s výkonom 96 kW. V tomto prípade výlučne s automatickou prevodovkou čo platí aj pri naftových motoroch. Na výber sú taktiež dve verzie 1.5 BlueHDi s rovnakým výkonom 81 kW a silnejší s 88 kW. Na mestské SUV sú tieto parametre ideálne.

Možnosti lakovania a doplnkov podľa vlastných predstáv

K dispozícii malo byť až 85 kombinácii lakovania, vo finále Citroën uviedol len 70 z nich. Zákazníci si ale môžu vybrať podľa vlastných predstáv v akej farby a s akými doplnkami si želajú svoje nové vozidlo. Dostupná je aj biela alebo čierna strecha a 4 pakety farebných doplnkov. Ak si necháte záležať na výzore vášho vozidla tak v ponuke sú aj 16 palcové a 17 palcové kolesá.

Nový a modernizovaný model Citroën C3 Aircross sa na trh dostane už v Júni tohto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokSuzuki predstavilo model Hayabusa pre rok 2021, čo prináša?
Nasledujúci článokBugatti Centodieci má konečne prvý testovací prototyp