Domov Elektromobilita Nový Nissan GTR príde v roku 2022 ako Hybrid!

Nový Nissan GTR príde v roku 2022 ako Hybrid!

Nissan GT-R50 by Italdesign

Podľa najnovších informácii sa budúci rok dočkáme predstavenia nového modelu Nissan GT-R a bude mať okrem iného aj hybridný pohon a vyšší výkon. Otázka znie, kedy príde na trh a aká bude jeho cena ?

Spoločnosť Nissan neprišla s novým modelom Nissan GT-R od roku 2007, čo znamená, že už viac ako 14 rokov máme na trhu rovnaký model iba so zopár faceliftmi a vylepšeniami.

Najnovšie informácie japonského časopisu Best Car Web tvrdia, že najnovší prírastok do rodiny GT-R bude na trhu do konca roku 2022 s niekoľkými naozaj významnými zmenami. Podľa aktuálnych informácii  sa v Japonsku v priebehu roku 2021 zavádzajú prísne normy “CAFÉ” (korporátna priemerná spotreba paliva) a taktiež sa zavádzajú aj predpisy o hlučnosti, čo znamená, že zvyčajná 3,8-litrová V6 s dvojitým preplňovaním tieto predpisy už ďalej nebude spĺňať. To má za následok nové hybridné nastavenie pre GT-R.

Nissan GT-R 2022
S hybridom príde aj nárast výkonu

Práve preto bude nová GT-R s najväčšou pravdepodobnosťou kombinovať 3,6-litrový V6 súčasného modelu s dvojitým preplňovaním a 48-voltový mild-hybridný systém s integrovanou jednotkou štartéra a generátora, kompaktnou lítium-iónovou batériou a malým elektromotorom. Zlepší sa tým nielen spotreba paliva, ale aj výkon a pružnosť modelu.

Zatiaľ nevieme, aká bude finálna a presná hodnota výkonu nového modelu GT-R. Súčasný GT-R Nismo disponuje výkonom 600 koní a krútiacim momentom 652 Nm. To je s najväčšou pravdepodobnosťou menej v porovnaní s výkonom nového modelu. Ak sa nad tým zamyslíme a obzrieme sa späť do minulého roku, spomenieme si určite na úžasný model GT-R50 od Italdesignu, ktorý bol predstavený na Autosalóne v Ženeve a vznikol ako pocta 50. výročia založenia modelového radu.

Model GT-R50 disponoval výkonom 710 koní, čo by znamenalo, že pri zvyšovaní výkonu nového modelu GT-R sa Nissan vybral tým správnym smerom a bude dosahovať ohromujúce čísla.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Do predaja sa pravdepodobne nové GT-Rko dostane až v roku 2024, čo by znamenalo existenciu aktuálneho modelu GT-R na trhu takmer 18 rokov. Neostáva nám zatiaľ nič iné iba dúfať, že nový model bude skutočne stáť za to.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDriveTribe
Predchádzajúci článokCupra Formentor VZ5 s päťvalcom od Audi prichádza, ale len v limitovanej verzií!
Nasledujúci článokHyundai IONIQ 5 je neuveriteľný elektromobil s parametrami prémie!