Špekuláciám je koniec, už je to potvrdené. Cupra Formentor bude k dispozícií už aj s päť valcovým motorom TSI od Audi.

310 koňová verzia Cupra Formentor sa oproti prichádzajúcej novinke bude zdať ako slabý odvar. V ponuke bude iba 7.000 kusov. Bude sa tak jednať o „limitovanú“ verziu tohto vozidla. Potom (zrejme) sa s päť valcom rozlúčime. Cupra Formentor VZ5 tak bude asi jedným z posledných výkrikov prepĺňaných motorov, predtým, než sa vozidlá začnú plne elektrifikovať. Audi sa tak nebude musieť báť o vyvrátenie koncernu z vlastných radov. Pevne veríme, že táto limitovaná verzia bude stáť naozaj za to!

Auto bude obuté na 20“ kolesách z ľahkých zliatin, za ktorými sa budú ukrývať mohutné 18“ brzdy. Zadnej časti vozidla budú dominovať štyri koncovky výfukov. Tie ponúknu krajší a prenikavejší zvuk z výfukového potrubia a prejav tak bude ešte o čosi agresívnejší. Do ponuky pribudla aj nová farba s pomenovaním Taiga Grey, ktorá bude k dispozícií výhradne pre tento model. Pre VZ5 bude v ponuke aj v čiernom prevedení Midnight Black, v matnej červenej Magnetic Tech Matt a v matnej modrej – Petrol Blue. Po interiérovej stránke sa toho moc nezmenilo, privítajú Vás škrupinové sedadlá, ktoré sú dané nižšie, než tie pôvodné.

Čo samotný výkon ?

To, čo sme očakávali najviac, tak najprevratnejšie zmeny sa udiali pod kapotou. 2,5-litrový motor bude disponovať výkonom 287 kW /390 koní a maximálny krútiaci moment bude na úrovni 480 Nm. Dá sa viac ako očakávať, že výkonnostná hranica magických 400 koní bude pri menšej úprave softwaru ľahko prekonateľná.

Celkový výkon bude rozložený na obe nápravy pohonom 4drive cez dobre známu 7-stupňovú automatickú DSG prevodovku. Zrýchlenie 2,5-litrového agregátu bude 4,2 sekundy a maximálna rýchlosť bude dosahovať 250 km/h. Samozrejme elektricky obmedzenú. Keďže bol zvýšený výkon, tak vozidlo sa muselo pripútať viac k zemi. VZ5 je oproti „štandardnej“ Cupre Formentor nižšie o 10 milimetrov. Vďaka adaptívnej kontrole karosérie budete môcť prispôsobiť svoju jazdu podľa aktuálneho režimu. Tie budú po novom uložené na volante.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKlasický Land Rover Defender sa vracia s 5.0 l V8 v limitovanej edícii!
Nasledujúci článokNový Nissan GTR príde v roku 2022 ako Hybrid!