Domov News Čo všetko prináša nová Trieda C? Interiér vám vyrazí dych!

Čo všetko prináša nová Trieda C? Interiér vám vyrazí dych!

Mercedes dnes predstavil novú Triedu C so športovo elegantným dizajnom a s inteligentnými funkciami.

Dizajn

Športový vzhľad pri novej Triede C je badateľný hneď na prvý pohľad. Krátke previsy, dlhý rázvor a športová kapota s charakteristickými prelismi. Pre priestor pasažierov bolo čelné sklo posunuté dozadu ,,cab-backward-design“ je odborný výraz. Veľká maska chladiča typická pre logo automobilky. V základe má tento model v strede znak s lamelami a v prípade výbavy Avantgarde sa pridávajú ozdobné prvky v lamelách, ako aj chrómový rám okolo obloženia chladiča a spojler. AMG Line rozoznáte diamantovou maskou a chrómovým dizajnom hviezdy. Úplne nové predné svetlá, ktoré sú podobné ako v prípade novej Triedy S.

Vo verzii kombi dodáva športový charakter progresívna línia strechy s nakloneným zadným sklom. Na bočnej časti vytvárajú komplexne tvarované plochy jedinečnú hru svetla. Športový vzhľad vytvára aj široký postoj kolies a kolesá vytiahnuté smerom von s moderným dizajnom vo veľkostiach 17 až 19 palcov. Zadná časť je ale typická pre sedany automobilky Mercedes-Benz. Kvalitne spracované zadné svetlá s nezameniteľným denným aj nočným vzhľadom pôsobia moderne a elegantne. Ako môžeme vidieť v prípade sedanu sú svetlá po prvýkrát pri Triede C rozdelené na boku a na veku batožinového priestoru. Ozdobné prvky v zadnom nárazníku, ktoré sa líšia od línie výbavy alebo sú na želanie dotvárajú dizajn zadnej časti. V palete farieb sú dostupné tri nové laky – spektrálna modrá, strieborná high-tech a opálitová biela. V porovnaní s predchodcom je nová Trieda C vo verzii sedan o 65mm dlhšia (4751mm) o 10mm širšia (1820mm) a dokonca o 9mm nižšia (1438mm). Verzia kombi sa líši iba výškou, ktorá je 1455mm.

Čo všetko ponúka interiér?

Palubná doska je aj v novej Triede C podrobnejšie rozdelená na hornú a dolnú časť: Na krídlo s novými, sploštenými a okrúhlymi dýzami a na hojný dekoratívny panel. Centrálny displej a prístrojová doska sú v tomto dizajne interiéru natočené o šesť stupňov na vodiča.

Za volantom sa nachádza kvalitná LCD obrazovka. Na výber je 10,25-palcový displej a 12,3-palcový. Stredový panel sa skladá z veľkého dotykového displeju s uhlopriečkou 9,5-palca (na želanie aj 11,9-palca) orientovaným na výšku, a pôsobí tak akoby sa vznášala nad dekoratívnym panelom. V interiéri sú dostupné aj funkcie ako hlasový asistent ,,Hey Mercedes“, chytrá domácnosť systému MBUX.

Dostupnosť motorizácii novej Triedy C

V ponuke je na výber 5 zážihových motorov. S najnižším výkonom disponuje verzia C 180 125kW/170 koní 250Nm a s najvyšším výkonom C 300 4MATIC 190kW/258 koní 400Nm

V naftových motoroch C 220 d s výkonom 147kW/200 koní 440Nm, ktorý patrí medzi najslabší naftový motor v tejto Triede C a C 300 d teda 2.0-litrový 4 valec s výkonom 195kW/265 koní 550Nm. Nová Trieda C dostala vylepšenú 9-stupňovú prevodovku 9G-TRONIC.

Predaj hybridných modelov bude nasledovať po spustení predaja s elektrickým pohonom s hnacím výkonom 95kW 129 koní a dojazdom približne 100 kilometrov. Dobíjateľné hybridné vozidlá Triedy C budú môcť jazdiť bez použitia spaľovacieho motora. Objednávka nových modelov bude dostupná od 30. Marca a k autorizovaným partnerom sa dostanú v lete 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZ Košíc na koniec Ruska vo Fabii, Slováci prešli 26-tisíc kilometrov!
Nasledujúci článokTEST BMW 630d GT – nahrádza 5GT aj rad 6, je takmer dokonalým autom!