Domov News LADA na Slovensko nepríde a to aj napriek prepojeniu s Daciou a...

LADA na Slovensko nepríde a to aj napriek prepojeniu s Daciou a Renaultom

Odchod Lady z Európskeho trhu je viac menej spečatený, s najväčšou pravdepodobnosťou ju nezachráni ani Renault. Ten má totiž iné plány aj napriek spájaniu Dacie s Ladou!

Lada sa na Slovenskom trhu držala statočne, najmä vďaka niektorým predajcom, jej koniec sa ale blíži. Najväčšie existenčné problémy spôsobovali tejto značke, flotilové emisie a samotné normy. Tie sa totiž Rusom nedarilo plniť hlavne kvôli zastaralým motorom bez akejkoľvek elektrifikácie. Celkovo v portfóliu značky chýbali aj plug-in hybridné či elektrické modely a tak nemala šancu ďalej oficiálne pokračovať na našom trhu. V súčasnosti si môžete ladu zakúpiť už len ako individuálny dovoz u vybraných predajcov.

Nová nádej svitla po zverejnení informácii ohľadom užšej spolupráce Dacie a Lady v rámci skupiny Renault. V roku 2024 by dokonca mala prísť úplne nová generácia Lady Niva, postavená na novej podvozkovej platforme Renaultu. Dôkazom užšej spolupráce je aj samotný model Lada Largus Cross vychádzajúci z Dacie Lodgy.

V budúcnosti plánuje skupina Renault predstaviť niekoľko nových modelov Lada, dokonca plánuje vstúpiť aj do segmentu C. Ako vyplýva zo stratégie skupiny, Lada sa má orientovať najmä na svoj tuzemský trh. Aj napriek prepojeniu značiek Dacia a Lada, sa neplánuje ich vzájomné prekrývanie na jednotlivých trhoch. To znamená že Dacia nezamieri do Ruska a Lada opäť do Európy.

Tomu budú zodpovedať aj samotné motorizácie ktoré ponúknu jednotlivé automobilky na lokálnych trhoch. Podľa niektorých neoficiálnych informácií by ale práve nová generácia Nivy mohlo v určitej podobe zavítať aj do Európy. S istotou by tak musela využiť aliančným benzínový motor TCe 1,33.

Osud tejto značky v Európe je nejasný, všetko sa ale v priebehu niekoľkých rokov môže zmeniť a tak fanúšikom neostáva nič iné len dúfať. Zaujímavou alternatívou môže byť aj príchod faceliftovanej Dacie Duster. Tá by mala priniesť okrem drobných kozmetických zmien aj automatickú prevodovku EDC.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord chce vyradiť všetky spaľovacie motory z ponuky do roku 2030
Nasledujúci článokNová Škoda Fabia zamaskovaná na prvých snímkach! Čo prinesie štvrtá generácia ?