Domov News Nový Opel Astra vôbec nebude iba kópiou Peugeotu 308 !

Nový Opel Astra vôbec nebude iba kópiou Peugeotu 308 !

Pár dní dozadu unikli zábery nového plánovaného modelu Opel Astra. Aj napriek kamufláži, predsa len vidieť zmeny.

Špionáž Opel AstraLen pred pár dňami bol úplne nový Peugeot 308 pristihnutý takmer nezahalený. Pár dní neskôr bol zblízka dostupný aj plánovaný a veľmi príbuzný model Opel Astra. Má na sebe už charakteristickú kamufláž zakončenú žiarivým žltým odtieňom. Napriek úplnému zahaleniu si v porovnaní s odchádzajúcim modelom môžeme ľahko všimnúť výrazný dizajnový odklon a čitateľné zmeny.

Zmeny sú spôsobené tým, že Astra prijme najnovší dizajnový jazyk značky Opel. Dizajn bol predstavený ešte v auguste 2018, a to konceptom GT X a jeho takzvaným predným dizajnom “Vizor”. Aj najnovšia verzia modelu Mokka zaujala nabrúseným vzhľadom a zdá sa, že Astra má vonkajší vzhľad podobný malému crossoveru.

Mokka design
Bude aj hybrid ?

Možno samotné maskovanie sa snaží na prvý pohľad zavádzať, ale isté je to, že nafotený model má dvierka palivovej nádrže na oboch zadných blatníkoch. Táto nápoveda môže znamenať iba jediné, že prototyp, ktorý testoval Opel, mal plug-in hybridný pohon.

Správy hovoria, že existujú plány na dve verzie PHEV, základný model s pohonom predných kolies. Druhá je varianta s pohonom všetkých kolies a výkonom 296 koní, pravdepodobne s označním OPC.

Astra dostane viac variant karosérie

Aj napriek tomu, že bude využívať rovnakú platformu EMP2 ako Peugeot 308 novej generácie, Astra bude mať úplne odlišný dizajn ako koncernový súrodenec. Interiér vozidla by mal byť podobný ako u Peugeotu, ale na oficiálne zábery si ešte musíme počkať.

Astre by mala byť dopriata aj kombi karosárska verzia, ako tomu je aj pri modeli Peugeot 308. Je iba otázkou času, kedy sa dočkáme predstavenia novej Astra Sports Tourer.

Kedy sa jej dočkáme ? 

Väčšinu technických špecifikácií sa dozvieme o už čoskoro, pretože úplne nová 308 má mať premiéru 18. marca spolu s novým logom Peugeot. Opel Astra novej generácie pravdepodobne nebude pozadu, pretože tento prototyp sa už javí ako dosť pripravený na odhodenie odvážnej kamufláže. Takže ak nechcete zmeškať oficiálnu premiéru, do kalendárov si zaznačte, že sa novej Astry dočkáte v druhej polovici roku 2021.

Špionáž Opel Astra

Na záver stojí za zmienku, že nová Astra sa bude vyrábať opäť doma v nemeckom Rüsselsheime podľa oznámenia z júna 2019. Ešte v tom čase spoločnosť Opel sľúbila, že do továrne investuje, aby bola pripravená na výrobu Astry už v roku 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokHybridné BMW M3 nedáva zmysel, tvrdí vedenie divízie
Nasledujúci článokPrvý náhľad do interiéru nového modelu Škoda Kushaq