Domov News Nová Honda Civic odhalená! Od samotného konceptu nebude mať ďaleko.

Nová Honda Civic odhalená! Od samotného konceptu nebude mať ďaleko.

Úplne prvá fotografia novej jedenástej generácie Hondy Civic bez maskovania. Na oficiálne odhalenie si budeme musieť ešte počkať. Dorazí k nám iba s elektrickým pohonom?!

odhalená honda civic 2021

Automobilka Honda je jedna z najpopulárnejších japonských značiek, ktorá sa prvý krát predstavila v roku 1972. A tento rok nám prináša na trh už jedenástu generáciu modelu Civic. Model Civic prešiel už niekoľkými designovými premenami za svoje pôsobenie. Jedenásta generácia by ale mala byť skôr designovou evolúciou, ako sme videli už na koncepte alebo patentových snímkach minulý rok. Interiér prešiel tiež výraznejšími zmenami a každopádne k lepšiemu. Nechajme sa ale prekvapiť, čo všetko prinesie nová generácia.

Aktuálne sa ale pozeráme na novú generáciu už bez akéhokoľvek maskovania. Fotka nového Civicu sa objavila na diskusnom fóre stránky CivicXI, ktorú pridal používateľ z Pekingu.

Na fotke nie sú vidieť žiadne podrobné detaily a žiadne informácie napríklad o rozmeroch. Ale už na prvý pohľad vyzerá nová generácia oproti predošlej vyspelejšie a modernejšie lenže už nepôsobí tak agresívne a športovo. Opticky môže pôsobiť nižšie a širšie no podľa informácii by sa rozmery až tak výrazne líšiť nemali.

Aká bude ponuka pohonných jednotiek?

Automobilka Honda sa už skôr zmienila plánom, že do konca roku 2022 by chcela všetky európske modely vyrábať elektrickým pohonom. Po hybridných modeloch ako sú CR-V, Jazz, a nové HR-V môžeme očakávať, že Civic bude disponovať taktiež elektrickým pohonom. V zahraničí sa ale dočkajú aj benzínového štvorvalca 1.5. V USA bude nový Civic aj so silnejším výkonom od 160 koní až do 310 koní. A v Európe by ale tiež nemala chýbať športová verzia Type R so spaľovacím motorom a manuálnou prevodovkou.

Na webovej stránke CivicXI sa uvažovalo, že by sa nová generácia mohla predstaviť oficiálne už na šanghajskom autosalóne, ktorý by sa uskutoční v dňoch od 21. až 28. Apríla. Môže ale stať, že celosvetová premiéra bude konať skôr. Nový Civic by mal doraziť na Európsky trh už na konci tohto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokZelené značky pre elektromobily v zahraničí. Aké majú privilégiá?
Nasledujúci článokBudúca generácia Toyoty Aygo bude pravdepodobne crossover, ukazuje koncept