Mužov zákona si väčšina automobilových fanúšikov predstaví ako mužov z Kobry 11. Málokto si však uvedomuje, že vozidlá, na ktorých jazdia naši príslušníci policajného zboru sú niekedy vo veľmi zlom stave.

Vozidlá sú staré, nebezpečné a zrelé na odpis. Častokrát sme na amatérskych videách mohli vidieť, že práve vozidlá policajného zboru nestačia na vozidlá v našej premávke. Podľa informácií pre televíziu JOJ je na odpis vyše 7 tisíc vozidiel. Vozidlá, ktoré majú na krku už 12-ty rok, tých je takmer dve tisíc. Niektoré vozidlá policajného zboru majú cez 250 000 kilometrov a sú nielen v zlom optickom, ale aj technickom stave. Práve kvôli týmto faktorom Ministerstvo spravilo analýzu. Plán je jasný – obnova vozového parku do štyroch rokov.

Pavol Paračka, ako predseda Odborového zväzu povedal: „Veľmi radi by sme tento spôsob obnovy privítali. Mal by byť automatický a mali by byť stanované jednoznačné podmienky, že pri danom počte kilometrov sa služobné vozidlo vyraďuje a nahradí sa novým,“ hovorí.

K danej téme sa vyjadril aj minister vnútra, Roman Mikulec: „Jednou z vecí, ktoré sme našli na ministerstve bol aktuálny stav všetkých vozidiel. V najbližších dňoch, respektíve týždňoch by malo prísť 50 motoriek, ktoré budú na jednotlivých útvaroch slúžiť. Tie, na ktorých teraz jazdia majú vyše desať rokov.“

Mení sa samozrejme aj doba a verejné súťaže. Aktuálny trendom je mať čo najčistejšie automobily, preto do jednotlivých útvarov by mali prísť aj ekologické vozidlá.

„Aktuálne sme v rokovaní s niektorými dodávateľmi elektrických a hybridných vozidiel. Začali sa takéto vozidlá testovať v rámci daných útvarov policajného zboru,“ povedal minister vnútra.

Čo to bude znamenať? Elektrické, či hybridné vozidlá tak budú figurovať iba na niektorých štátnych útvaroch. „Nebude to nijak kategorizované, kobra predsa nebude môcť disponovať 1,2-litrovým motorom, či jednolitrovým. Kobra bude musieť mať také auto, ktoré bude stíhať na diaľniciach prenasledovať tých ľudí, ktorí sa dopustia priestupkov,“ doplnil predseda Odborového zväzu, Pavol Paračka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.1 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSú SUV naozaj bezpečné, ako si myslíme?
Nasledujúci článokNissan 400 Z – unikli fotky nástupcu legendárneho japonského kultu