Mestské MPV Hyundai Staria zaujme svojich potenciálnych zákazníkov hlavne svojím atypickým dizajnom. Dokáže okrem vytŕčania z radu zaujať?

Kategória MPV vozidiel pomaličky ale isto vymiera. Tam, kde voľakedy kraľovali, dnes dominujú luxusné SUV s luxusnými dodávkami. Japonská automobilka Hyundai však na túto triedu ešte nezanevrela. Aktuálne sa svetu predstavuje inovatívny model Staria. Do povedomia zákazníkom sa chce dostať hlavne vďaka novému dizajnu, ktorý v tejto triede nie je moc vídaný. Aby však model nebol prekombinovaný, tak Staria bude taktiež úžitkovým autom. Do úvahy pripadá dvojmiestna verzia s extrémne veľkým nákladným priestorom.

Ako sa však adaptuje na konkurenciu? VW Multivan a Mercedes-Benz triedy V boli spočiatku dodávky, teraz sú z nich luxusné priestranné vozidlá. Staria dokáže prekvapiť svojim charakterom. Spája minimalizmus s futurizmom. Zrejme aj preto na prvý pohľad vyzerá ako nejaký koncept. Dizajnéri vozidla boli inšpirovaní kozmickou loďou a bol uplatnený štylistický jazyk „inside-ou“ – čo vo voľnom preklade znamená „naruby“. Už základná verzia sa odlíši od všetkého ostatného hlavne jej originálnou maskou a integrovanými svetlami, či svetelnou lištou pozdĺž celej šírky kapoty.

Z bočnej strany má Staria zníženú líniu. To zaručí dobrý výhľad a svetelnosť kabíny. Zadné vertikálne svetlá lemujú celé výklopné dvere. Novinka dostala high-tech kokpit s veľkým digitálnym displejom o veľkosti 10,25“. Napravo od prístrojovej dosky sa nachádza displej s dotykovým ovládaním a tlačidlá na volič prevodovky.

Nový Hyundai Staria bude dostupný v širokej škále konfigurácií. Od klasickej dvojmiestnej dodávky až po luxusné 7,9 a 11-miestne verzie Premium. Podľa mriežky budú všetky MPV poháňané tradičnými spaľovacími motormi. Detailné motorizácie žiaľ zatiaľ nepoznáme. Veľa modelov v tomto segmete žiaľ padli za obeť stále prospešným crossoverom. Tento segment žiaľ potrebuje nakopnúť a práve takéto štýlové MPV svet potrebuje.

Celosvetovú premiéru budeme môcť sledovať v digitálnej forme niekedy v priebehu prvého polroku. Ďalšie detaily si Hyundai zatiaľ necháva pre seba. Niet pochýb, že Staria by mala byť príjemným spestrením aj nášho trhu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhyundai.com
Predchádzajúci článokNový Volkswagen Amarok sa ukazuje na prvých skicách!
Nasledujúci článokMercedes EQS je svetový unikát. V čom je taký výnimočný ?