Domov News Prvé skice odhaľujú SUV coupé Volkswagen Taigo. Bude sa predávať v Európe?

Prvé skice odhaľujú SUV coupé Volkswagen Taigo. Bude sa predávať v Európe?

Už minulý rok automobilka Volkswagen uviedla na trh v Južnej Amerike model Nivus. K nám do Európy sa dostane už v tomto roku lenže pod menom Taigo. Nový model sa nám ukázal na prvých oficiálnych skicách.

zdroj: Volkswagen
VW Taigo

Príchod tejto SUV coupé novinky spomínala automobilka už vlani keď sa na juhoamerický trh dostal model Nivus. Svoj sľub dodržala a potvrdila, že po modely T-Cross sa bude predávať aj v Európe akurát pod iným menom. Taigo má nadväzovať na ostatné SUV modely so začínajúcim písmenom T, ako sú Touareg, Tiguan, T-Roc alebo spomínaný T-Cross.

Okrem zmeny mena sa Taigo líši od Nivusu aj v grafike LED-svetiel, ktoré pôsobia užšie a sú potiahnuté viac do predných blatníkov a budú dostupné už v štandardnej výbave. Na skici, ako si môžeme všimnúť je Taigo vo verzii R-line čo nám naznačuje aj logo R v maske chladiča. Veľký predný nárazník športového vzhľadu a čierne lesklé doplnky.

Motorizácia a pohon

Či sa dočkáme aj R-kovej verzii ako v prípade ďalších SUV zatiaľ nie je známe. Nivus sa ale v Južnej Amerike predáva iba s benzínovým trojvalcom 1.0 TSI. Tým pádom táto motorizácia by mala byť v ponuke aj u nás. Je ale možné, že sa dočkáme aj silnejšej verzii ako je štvorvalcová 1.5 TSI. V ponuke pravdepodobne nebudú naftové ani hybridné motory. Podľa informácii Taigo bude vyrobené na rovnakej platforme MQB A0 ako je aktuálna generácia Pola. Znamená to pohon predných kolies, ako je už zvykom pri týchto malých SUV.

zdroj: Volkswagen

 

Zadnú časť dopĺňajú krásne LED svetlomety, ktoré sú potiahnuté až do stredu k logu. Vyzerajú skutočne moderne a sú navrhnuté jednoducho a športovo. Športový dojem dotvára aj dvojica koncoviek výfukov v zadnom nárazníku. Jedinečnosť vytvára aj skosená línia strechy, ktorá je nižšia o 10mm v porovnaní s T-Crossom a zakončená je spojlerom.

Malé SUV prichádza s množstvom asistenčných systémov a plne digitálnom kokpitom.

Nivus pre Južnú Ameriku je vyrábaný v Brazílii. Taigo pre európsky trh sa bude vyrábať v Španielsku v závode Volkswagen Navarra v meste Pamplona kde sa vyrába aj model Polo.

Automobilka Volkswagen potvrdila, že Taigo sa oficiálne predstaví už v lete tohto roku. A do predaja sa novinka dostane na konci roku 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokOnline éra v nakupovaní vozidiel pretrváva. Ako nájsť to pravé auto?
Nasledujúci článokOd telefónov až po autá. Xiaomi vstupuje na automobilový trh.