Rok, ktorý aktuálne zažívame nie je zrejme podľa našich predstáv. Zmenilo sa všetko, od vychádzania von, cez styky s ľuďmi až po kupovanie vecí.

Globálna kríza, ktorá nastala počas koronavírusu ochromila aj návyky spotrebiteľov. Roky dozadu ste si mohli či už nové, ale aj ojazdené vozidlá vyberať v showroomoch, či na predajniach, dnes je všetko presunuté do on-line sveta a zopár klikmi si viete vybrať svoje nové auto. Stačí si nakonfigurovať, vybrať, dohodnúť online stretnutie, zaplatiť zálohu, prípadne celú sumu a predajca je schopný vozidlo doniesť priamo k vám. Nezabúdajte však na dostatočné overenie vozidla, hlavne toho jazdeného ešte pred jeho kúpou.

Je nielen ťažké dané auto vidieť, ale takisto aj vďaka pandemickej situácií dostať sa k údajom o vozidle počas rokov používania. K overeniu týchto skutočností stačí naozaj málo. Jediné, čo ako zákazník potrebujete je VIN číslo karosérie, respektíve vozidla. K údajom ohľadom vozidla sa dostanete cez ODD-Pass, ktorý sa automaticky vygeneruje. Obsahuje nielen grafické zobrazenie reálnych kilometrov auta, ale aj číselné hodnoty. Po zadaní ODD-Passu na stránke rpzv.sk tak získate informácie, ktoré potrebujete pred kúpou ojazdeného vozidla.

Na stránke RPZV si tak viete pozrieť okrem počtu najazdených kilometrov aj ďalšie informácie, ktoré by ste mali pred kúpou ojazdeného auta vedieť. Taktiež si na stránke viete skontrolovať, či nie je vozidlo v exekúcií, prípadne, nejak inak finančne zablokované, či je správne doplatený leasing. Dokopy tak príloha k tomuto „pasu“ obsahuje 20 údajov ohľadom vozidla.

Čo sa vlastne dozvieme ?

Príloha obsahuje aj rozsiahle záznamy, ak bolo vozidlo poškodené, či už pri škodovej udalosti alebo dopravnej nehode. Taktiež je k nahliadnutiu aj záznam zo servisných činností a opráv vozidla. Samozrejme, ak bolo vozidlo riadne servisované v autorizovanom servise a taktiež, či vozidlo prešlo všetkými STK a EK. V prípade akéhokoľvek poškodenia si môžete cez stránku rpzv.sk vygenerovať výpis, ktorý obsahuje poškodenia a sumy opráv na vozidle.

Do záznamov prispieva vyše 2400 ľudí a firiem. Najčastejšie tu nájdeme výrobcov vozidiel, stanice STK a EK, autoopravovne, lakovne, poisťovne, leasingové spoločnosti, polícia a iné subjekty pôsobiace v automobilovej oblasti. Od spustenia bolo zaznamenaných 17.741 prípadov zmeny hodnôt celkovej histórie kilometrov. Ďalších 4.442 vozidiel malo upravenú poslednú hodnotu najazdených kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrpzv.sk
Predchádzajúci článokDrako GTE – uzrel svetlo sveta dokonalý elektromobil?
Nasledujúci článokPrvé skice odhaľujú SUV coupé Volkswagen Taigo. Bude sa predávať v Európe?