Domov Elektromobilita Držte si klobúky, prichádza elektrický Hummer !

Držte si klobúky, prichádza elektrický Hummer !

Hummer sa vráti na jeseň tohto roku ako elektrický pickup s verziou Edition 1 a výkonom v iac ako 800 koní. Nový elektrický automobil GMC bude k dispozícii aj ako SUV s odnímateľnými strešnými panelmi a sedadlami pre päť osôb.

GMC

Hummer EV SUV bude k dispozícii až v roku 2023, keď bude  k dispozícii aj ako model Edition 1 za takmer 106 tisíc dolárov, pričom lacnejšia verzia vozidla príde až v roku 2024.
Vyzerá rovnako ako pickup, ktorý debutoval v minulom roku, aj keď je kratší a na zadnej strane má namontovanú rezervu ako Jeep Wrangler alebo nový Ford Bronco, respektíve Hummer H2. Model Edition 1 jazdí na veľkých 22-palcových kolesách a má výrazné bočné prahy a nástupné lišty. Technológia hands-free riadenia GM Super Cruise je štandardom každého modelu Hummer EV.

EV SUV má rovnaké ceny ako pickup. Ako prvá dorazí verzia s názvom Edition 1. Má odhadovaný dojazd 480 kilometrov, 830 koní a spoločnosť GMC tvrdí, že čas zrýchlenia z 0 na 100 km/h je okolo 3,5 sekundy. SUV Edition 1 majú o 170 koní menej ako pickup verzie, pretože majú menšiu batériu. Spoločnosť GM zatiaľ neoznámila kapacity batérií, ale je schopná rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom 800 voltov.

Viac variant, viac muziky

Na jar 2023 bude k dispozícii model EV2X a EV3X. Lacnejší model EVX2 má výkon 625 koní, zatiaľ čo model EV3X má rovnaký výkon ako Edition 1. Oba majú odhadovaný dojazd 480 kilometrov. Najlacnejšia varianta EV2 dorazí spolu s verziou pickupu až na jar roku 2024. Má odhadovaný dojazd 400 kilometrov a výkon 625 koní, aj keď možnosť 800-voltového rýchleho nabíjania a väčšia batéria s dosahom 480 kilometrov je k dispozícii za príplatok.

GMC

“OFF-Road” balík je k dispozícii pre každé SUV Hummer EV okrem základného modelu. Pridáva 18-palcové kolesá zabalené vo veľkých terénnych pneumatikách, blatníky, predný elektronicky uzamykateľný diferenciál. Súčasťou balíka sú aj zadné motory, ktoré môžu elektronicky napodobňovať uzamknutý diferenciál, opancierovaná spodná časť a kamery pod podvozkom. K dispozícii je tiež funkcia “CrabWalk”, ktorý využíva riadenie všetkých kolies na ich vyrovnanie v rovnakom uhle.

Aká je cenovka ? 

Prvé SUV Hummer EV sa začnú vyrábať o dva roky. Jednoznačne sa máme na čo tešiť v prípade nových Hummerov, cenové rozpätie bude začínať na zhruba 80 tisíc dolárov a končiť nad 110 tisíc dolárov pri Edition 1 s Off-Road balíkom.

GMC

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCaranddriver
Predchádzajúci článokNová Toyota GR 86 oficiálne predstavená! Načo sa môžeme už teraz tešiť?
Nasledujúci článokDakarský špeciál Prodrive Hunter mieri do premávky!