Domov News BMW pokračuje v modelovej rade X. Chystá sa model X8 bude takto...

BMW pokračuje v modelovej rade X. Chystá sa model X8 bude takto vyzerať?!

kolesa.ru

Mníchovská automobilka plánuje príchod nového SUV modelu BMW X8. Pravdepodobne pôjde o kupé verziu BMW X7. Dostane ešte väčšie ľadvinky a stane sa najdrahším BMW M v histórii?

autobild.de

Po úspešných modeloch X5, X6 a X7 sa BMW rozhodlo pokračovať v tejto ságe a plánuje ešte výkonnejšie SUV menom BMW X8. Mala by to byť kupé verzia odvodená od modelu X7. Konkurenciou sa určite stanú Audi Q8 alebo aj ostrejšia verzia RSQ8 alebo dokonca aj Lamborghini Urus. Ako presne bude X8 vyzerať ešte nevieme, ale nemeckí novinári vytvorili fotografie aký dizajn by mohla mať. Jedná sa však len o odhadovaný dizajn, ktorý navrhli na počítači podľa maskovaných prototypov. Určite ale dostane vlastný dizajn a nebude sa jednať o väčšiu verziu X6 M.

Gigantická a masívna maska chladiča takzvaná ľadvinka by mala dosahovať opäť veľké rozmery, čo je už tak celkom zvykom pri nových BMW. Zadná časť by mala byť mierne skosená, ale všetko s mierou aby sa zachoval priestor na hlavu pre cestujúcich. Nebude sa tým pádom jednať celkom o kupé, zaradí sa skôr do kategórie SUV. Zaujímavosťou na prednej časti budú aj svetlá, ktoré sú rozdelené na dve časti. Čo vlastne celkom pripomína nedávno predstavený model i4 a iX, a mnohým fanúšikom sa ten dizajn nepáčil.

A čo motorizácia?

Podľa odhadov by sa pod kapotou mohol ukrývať v M verzii klasický 4,4-litorvý osemvalec s dvomi turbodúchadlami a výkonom cez 700 koní. Táto motorizácia bola použitá aj v modeloch M8 a M6. V základe pravdepodobne pôjde o 3-litrový naftový motor s mild-hybridným ústrojenstvom a výkonom 265 koní. Vo verzii M-Performance by sa mohol pod kapotou nachádzať plug-in hybrid z modelu BMW 745e, čo znamená kombinácia elektromotoru s benzínovým šesťvalcom a výkonom 394 koní

Najdrahšie BMW v histórii..

Cena základnej X8 by mala začínať od 100.000€ a X8 M nebude dostupný pod cenou 180.000€. Cenovka sa pohybuje v podobných číslach ako aj napríklad pri luxusnom SUV Rolls-Royce Cullinan. Tým pádom by mohlo predbehnúť model M8 Competition, ktorý teraz vedie v tabuľke ako najdrahšie BMW.

BMW X8 by sa mohlo predstaviť ešte tento rok 2021, a na trh sa pravdepodobne dostane až začiatkom roka 2022.

BMW X8 (2021) | Kommt das Luxus-SUV mit mehr als 700 PS? | Skizze

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautobild.de
Predchádzajúci článokMercedes-Benz EQS, prináša technológie ktoré nemá ani trieda S!
Nasledujúci článokTest Kia Sorento 2.2 CRDi ponaháňa viacero prémiových SUV