Domov News Mercedes AMG One je v poslednej fáze testovania ! Ponúka neuveriteľný výkon

Mercedes AMG One je v poslednej fáze testovania ! Ponúka neuveriteľný výkon

Mercedes-AMG Marketingkampagne „After work“ mit Lewis Hamilton; STAUD STUDIO für Mercedes-AMG Mercedes-AMG Marketingcampaign „After work“ with Lewis Hamilton; STAUD STUDIO for Mercedes-AMG

Zdá sa, že hyperautomobil Mercedes – AMG One vstúpil do posledných fáz testovania, pričom na verejnosti bol prvýkrát videný prototyp registrovaný na ceste.

Mercedes AMG One

Sú to už takmer štyri roky, čo Mercedes AMG prvýkrát predstavil model s označením Project One. Vývoj údajne sužujú oneskorenia spojené s komplikáciami prispôsobenia hybridného pohonného ústrojenstva odvodeného od F1. Zdá sa však, že Project One by teraz mohol byť na ceste k odhaleniu v nasledujúcich mesiacoch a týždňoch.

Najnovšie fotografie približujú nedávne vydanie oficiálneho videa, ktoré ukazuje dlho očakávaného rivala Ferrari SF90. Ferrari sa preháňa okolo testovacej dráhy, a poskytuje podrobnejší pohľad na jeho komplexný aero balík a dizajn. Project One sa pripojí k vývoju tímu Mercedes-AMG vo Formule 1 a príjme nové označenie „E Performance“. Práve to nahradí označenie EQ Power pre nadchádzajúce výkonné hybridné modely značky.

Mercedes AMG One
Viac ako 1000 koní s motorom V6

Model s pohonom všetkých kolies má výkon viac 1 000 koní. Využíva hybridizovaný 1,6-litrový motor V6 adaptovaný na hybridný automobil Mercedes-AMG, ktorý vyhral šampionát Formule 1 z roku 2017. Tento model mal pôvodne vzniknúť už začiatkom roku 2019. Výrobca posunul dátum vzniku kvôli inžinierskym problémom, ktoré zahŕňali získanie komplexného hnacieho ústrojenstva. Hnacie ústrojenstvo musí vyhovovať emisným normám WLTP s použitím filtra pevných častíc bez toho, aby bol znížený výkon vozidla.

Problémy sa vyskytli aj pri voľnobežných otáčkach motora založených na F1, ktoré sú v závodných špecifikáciách okolo 5 000 ot./min. Inžinieri dostali za úlohu zabezpečiť, aby jednotka fungovala správne pri voľnobežných otáčkach okolo 1 200 otáčok za minútu. To sa pre inžinierov zdalo ako obrovská výzva.

Mercedes AMG One
0-200 km/h za 6 sekúnd

Medzi vývojové ciele inžinierov patrí motor, ktorý poskytuje vynikajúce výsledky z hľadiska každodenného výkonu a je schopný pracovať výlučne v čisto elektrickom režime až 16 km. Zatiaľ nie je jasné, či bude vozidlo schopné splniť výkonové požiadavky konceptu. Tie stanovili maximálnu rýchlosť na 350 km/h a zrýchlenie z 0-200 km/h za šesť sekúnd. Po dokončení ladenia sa inžinieri pravdepodobne pokúsia o rekord na okruhu v Nurbürgringu.

Project One si zachoval veľkú časť dizajnu koncepčného vozidla z roku 2017. Drobné revízie aerodynamických funkcií sú viditeľné a pred výrobou by sa mohli opäť zmeniť. Testovanie priamo na trati sa zameralo na kalibráciu viacerých prvkov. Ako napríklad aktívnych leteckých komponentov, ako sú žalúzie, výstupy vzduchu v predných krídlach a zadný spojler.

Ďalšie podrobnosti o Project One ešte nie sú k dispozícii. Zákazníkom však môžu očakávať ich autá v priebehu roku 2021.Vyrobí sa iba 275 vozidiel a všetky sa už stihli predať za cenu 2,27 milióna EUR.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokTest Renault Mégane RS Line – takmer prémiový kompkat !
Nasledujúci článokDokáže prekonať Audi RS6 najrýchlejšie Bugatti Veyron ?!