Domov News Nový Fiat Ducato – kuriér v novom šate a s najnovšími technológiami

Nový Fiat Ducato – kuriér v novom šate a s najnovšími technológiami

Úžitkové vozidlá nie sú zrovna také, ktoré by ste vyhľadávali. Vďaka týmto vozidlám sú však denne doručené tisícky balíkov. Fiat Ducato je určite jedným z najžiadanejších modelov a ten tento rok prichádza s modernizáciou.

Človek by ani neveril, že úžitkové vozidlo Fiat Ducato sa na trhu nachádza už 40 rokov. Áno, čítate správne, Ducato „brázdi“ celosvetové cesty už štyri dekády. Aktuálna generácia sa na trhu nachádza od roku 2006, s tým, že posledný modernizačný zásah bol v roku 2014. Ducato ma pochopiteľne aj svojich bratov v podobe Citroënu Jumper, Peugeotu Boxer a za „Veľkou mlákou“ Ram ProMaster.

Nové prvky

Azda najhorúcejšou vizuálnou zmenou je nové logo automobilky, ako je tomu pri najnovšom modely Tipo. Prepracovanými prvkami karosérie sú takisto mriežka a nárazník. Novinkou sú takisto full-LED svetlomety a takisto širšia farebná paleta.

Výraznejšou zmenou však prešiel interiér. Má nový tvar a konečne pripomína auto (dodávku) z 21.storočia. Výrazné zmeny nastali takisto aj pri ovládacích prvkoch a konečne sa dbalo aj na pohodlie vodiča, kde sedadlá prešli takisto obnovou a môžeme sa tešiť aj na nové čalúnenie. Taktiež sa zmenil volant, ktorý je menší a disponuje elektrickým posilňovačom a FIAT tak deklaruje lepšiu ovládateľnosť.

Pokiaľ ste kuriérom, určite viete, že Ducato má stále parkovaciu ručnú brzdu po ľavej ruke dole na zemi. V novom Ducate sa však nachádza na palubovke a bude plne elektrická. Novinkou bude aj nový klímapanel. Prístrojový štít pred vodičom bol nahradený dvoma variantami. Základnejšia verzia má klasické ukazovatele, ktoré sú po novom lepšie čitateľné. Uprostred toho sa nachádza 3,5“ TFT displej na informácie. Kokpit takisto disponuje 7“ displejom pre vyššiu výbavu.

Konektivita na prvom mieste

Dotyková plocha, lepšie povedané infotainment príde do Ducata vôbec prvý krát. 5, 7 alebo 10“ infotainment bude možnosťou voľby. Dva najvyššie budú disponovať funkciou AppleCarPlay či AndoidAuto a to obe bezdrôtové. V dodávke sa bude nachádzať aj bezdrôtové nabíjanie smartfónov, dva USB porty, či 230 V zásuvka.

Nové Fiat Ducato bude mať k dispozícií štyri stupne výbav – Easy, Business, Lounge a Trekking. Novinkou pre Ducato je vyhrievané čelné sklo, ktoré je nenahraditeľné v zimných mesiacoch. Takisto novinkou bude parkovací asistent spojený s digitálny spätným zrkadlom. Vo vozidle sa bude nachádzať aj 360° kamera a sledovanie mŕtveho uhľa. Vodičov dodávok určite poteší aj bezkľúčový vstup, či štartovanie. Nezabúdajme taktiež na novinky ktoré sa tu objavia vôbec prvý krát – sú nimi autonómne riadenie druhej úrovne, rýchlostný asistent, sledovanie jazdných pruhov a azda najdôležitejším prvkom je adaptívny tempomat so systémom Stop & Go.

Pod kapotou sa usadia dva motory. Prvým je LightDuty o objeme 2,2 litra a druhým je HeavyDuty o objeme 2,3 litra. Obe motorizácie budú k dispozícií v prevedení s výkonmi 120, 140, 160 a 180 koní. Všetky sú štandardne spriahnuté so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, no tri najvýkonnejšie budú mať možnosť aj automatickej, 9-stupňovej prevodovky.

Výroba by sa mala začať už koncom mesiaca máj 2021 a prvé slovenské objednávky by sa mohli prijímať už v prvej polovici júna 2021

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.4 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJlemondeducampingcar.fr
Predchádzajúci článokToyota chce raz a navždy vyriešiť krádeže katalyzátorov! Ako ?
Nasledujúci článokNajrýchlejšie autá sveta ovládli elektromobily ! Pozrite si rebríček TOP 10.