Ostrá verzia BMW M4 bola predstavená pred pár mesiacmi. Teraz na svet prichádza je „starší brat“ M3 takisto v ostrejšej verzii CS a dokonca aj ako sedan. Tomuto eM-ku narástol výkon, upravil sa podvozok, zredukovala hmotnosť a takisto bol tomuto elegánovi upravený exteriér.

Tak ako u M4 CS aj M3 CS bude rozšírením dostupného packetu Competition. Čo to znamená v praxi? Zákazník dostane celkovo upravený športový sedan namiesto pár lepších dielov a iného nastavenia. Podvozok nového BMW M3 CS bude z väčšej časti podobný tomu, aký je použitý v modely M3 s packetom Competition. Pre čo najmenšiu hmotnosť tak budú ramená a tyčky na prednej ako aj zadnej náprave vyrobené z kovaného hliníku. Štandardne je však automobil vybavený trochu inak nastaveným adaptívnym podvozkom.

V porovnaní s klasickou M3 je verzia CS ľahšia o 49 kg, t.j. váži 1585 kg. Tejto váhe napomohlo aj rozsiahle použitie plastov vystužených uhlíkovými vláknami. Z tohto materiálu je vyrobená aj celá strecha. Tá nielenže zmenila celkovú váhu auta ale aj ťažisko.

Vonkajší dizajn M3 CS prichádza s charakteristicky vypuklou kapotou , ktorá je takisto vyrobená z plastov vystužených uhlíkovými vláknami. Predný spojler so splitterom bol upravený pre verziu CS. V zadnej časti sa nachádza nový difúzor a prepracovaný zadný spojler. Exteriér je doplnený o 19“ kolesá vpredu a 20“ kolesá vzadu. Tieto disky boli špeciálne navrhnuté pre model M3 CS a dohromady sú ľahšie asi o 19 g. Disky sú obuté na pneumatikách Michelin Pilot Sport Cup 2. K M3 CS budú taktiež dostupné karbón-keramické brzdy.

Po interiérovej stránke sa toho moc nemení. Dvojfarebná kombinácia kože a alcantary sa už stala akousi symbolikou športových áut, no za príplatok môžete mať aj celoalcantarový volant so striebornou značkou presne v strede na dvanástich hodinách.

Novinka spolieha na osvedčený dva-krát preplňovaný 3,0-litroý šesťvalec. Oproti M3 verzii však narástol výkon o 10 koní. M3 CS tak bude mať výkon 338 kW / 460 koní a krútiaci moment 600 N.m. Pre lepší pocit na duši nebude chýbať ani novo ladený športový výfuk. Vďaka týmto parametrom bude M3 CS schopné akcelerovať z pokoja na hranicu 100 km/h v priebehu 3,9 sekundy. Maximálna rýchlosť bude obmedzená na 280 km/h.

BMW M3 CS bude na možné objednávať začiatkom roka 2018. Automobilka však plánuje vyrobiť „len“ 1200 kusov, takže ak patríte medzi fanúšikov značky a chceli by ste mať túto krásku vo svojej garáži, nemali by ste dlho váhať. Ceny zatiaľ neboli stanovené.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Terzo Millennio – elektrické, no stále Lambo !
Nasledujúci článokRobert Downey Jr. ukázal jeho nádherný Ford Mustang Boss 302 z roku 1970.