Domov News Obnažený McLaren Elva dostane ochranný štít !

Obnažený McLaren Elva dostane ochranný štít !

McLaren Elva

Je potrebné rešpektovať čistotu modelu vozidla McLaren Elva, vyzlečeného hyperauta, ktorému chýba akákoľvek forma fyzickej ochrany pred počasím. Ale o niečo väčšie ťažkosti s pochopením spôsobilo oznámenie McLarenu o novej verzii. Tá bude mať čelné sklo, ale stále nebude k dispozícii strecha. Nechýba vám tak trochu pointa?

Skutočná logika za “polonahou” Elvou je oveľa prozaickejšia. Predávať auto bez čelného skla je v niektorých častiach sveta a v niektorých štátoch USA dokonca nelegálne. Spoločnosť tvrdí, že tiež predpokladá, že niektorí kupujúci na menej obmedzených trhoch tiež uprednostnia dodatočné zabezpečenie bezpečnostného skla pred miernou ochranou.

Model McLaren Elva ponúka inteligentný systém aktívneho riadenia vzduchu. Ten následne využíva kanály a vetracie otvory na odvádzanie prúdenia vzduchu a vytvára tak takzvanú „bublinu“ pri nízkej rýchlosti okolo priestoru pre cestujúcich. McLaren predpokladá, že predné okno, alebo skôr ochranný štít pridá asi 44 kilogramov na váhe.

McLaren Elva

Zvyšok sa nezmení

Zvyšok modelu Elva sa nemení. Má verziu s osemvalcovým motorom McLaren V-8 s objemom 4,0 litra a výkonom 804 koní. Spoločnosť tvrdí, že auto zrýchli z 0 na 100 kilometrov za hodinu za 2,8 sekundy a na 150 kilometrov za hodinu iba za 6,8 sekundy. Spoločnosť nehovorí o maximálnej rýchlosti nového automobilu, ale boli by sme prekvapení, keby čelné sklo nezlepšilo jeho aerodynamiku pri vysokých rýchlostiach. Dodatočné sklo však nezlepšuje vzhľad vozidla. Namiesto toho iba zdôrazňuje, ako nápadne sa javí “nechránená” verzia modelu Elva.

McLaren pôvodne plánoval vyrobiť až 399 kusov vozidiel s označením Elva, každý so základnou cenou 1,7 milióna dolárov. Toto výrobné číslo sa podstatne znížilo, pretože si spoločnosť začala uvedomovať obmedzenú príťažlivosť automobilu s tak veľkým výkonom a tak malou ochranou proti poveternostným vplyvom.

McLaren sa teraz zaviazal, že ich nebude viac ako 149. Toto číslo sa zdá byť stále vysoké v porovnaní s Bentley Mulliner Bacalar s obmedzeným počtom 12, ktoré majú čelné sklo, ale sú bez strechy. Podobne sa rozhodol aj Aston Martin s modelom V12 Speedster s obmedzeným počtom 88 kusov, ktoré je rovnako “obnažený”. Kto má záujem o takýto typ vozidla, by si mal zaobstarať minimálne prilbu alebo kvalitné okuliare.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCar and Driver
Predchádzajúci článokAudi pripravuje luxusnú nabíjaciu stanicu. Spustiť takýto projekt plánuje už tento rok.
Nasledujúci článokPoznáte nové šípky na dopravných značkách ? Môžu Vám ušetriť peniaze.