Domov Elektromobilita Smart eSUV sa chystá otvoriť novú éru značky pod krídlami Mercedesu

Smart eSUV sa chystá otvoriť novú éru značky pod krídlami Mercedesu

Najnovší koncept Smart, ktorý má byť uvedený na autosalóne v Mníchove 2021, sleduje dva kľúčové trendy súčasnosti: elektrický pohon a väčšie vozidlo v štýle SUV.

Pred oficiálnym odhalením SUV modelu spoločnosť Smart predvádza niekoľko malých odhalení a exteriérových detailov, ktoré povzbudia vašu chuť k tomu, čo nazvali „eSUV“. Predchádzajúce koncepcie naznačujú, že je možné použiť názov Smart Formore podľa vzoru zavedeného spoločnosťami Fortwo a Forfour.

Dizajn nenasleduje predchodcov

Dizajn exteriéru je dielom Mercedesu a je vytvorený v klasickej dvojfarebnej téme. Aj keď náčrty naznačujú, že „viditeľná“ štruktúra Tridion je súčasťou novej estetiky značky. Zdá sa však veľmi nepravdepodobné, že aj pri tomto modeli budú predstavené plastové inovácie pôvodného Smartu s vymeniteľnými panelmi.
„Nové Smart SUV bude okamžite rozpoznateľné ako Smart. Ultramoderné, sofistikované a pokročilé v riešeniach konektivity,“ hovorí Daniel Lescow, šéf predaja a marketingu spoločnosti Smart.

„Využili sme túto skvelú príležitosť na reštartovanie značky a náš koncept eSUV stelesňuje novú DNA značky Smart. Je to vizionársky prístup, ktorý vytvára novú identitu značky. Krajšie, športovejšie a samozrejme oveľa chladnejšie ako predtým. Ikony ako tento koncept majú všetok potenciál urobiť zo Smartu poprednú dizajnérsku značku, “dodáva Gorden Wagener, vedúci dizajnu pre celú skupinu Daimler.

eSUV

Je možné premeniť Smart na poprednú dizajnovú značku? Je pravdepodobné, že to bola pozícia, ktorú Smart zastával pred štvrťstoročím, keď vyrástol z hodinárskej spoločnosti Swatch ako skutočne inovatívny výrobca automobilov. Toto špičkové prepojenie sa však v priebehu rokov zmenšovalo. Tento nový model je však podložený niečím chytrým. Pod kožou je to založené na Geely Sustainable Experience Architecture alebo SEA – ktorú Geely popisuje ako „open-source“ platformu.

Značka mieri na budúcnosť

Jadrom schopností eSUV bude rozšíriteľná softvérová a hardvérová architektúra. Tá je navrhnutá tak, aby rozpoznala požiadavky budúcej generácie automobilov. Patria sem šifrovaná komunikácia typu car-to-X s vyhradenými 5G čipovými sadami, flexibilné autonómne funkcie a 800 V elektrická architektúra.
Verejnosť je zatiaľ bez ďalších podrobností o veľkosti a výkonových špecifikáciách eSUV.

eSUV

Je otázne koľko potenciálu sa využije. Všetko sú číre špekulácie, ale keďže poskytuje základ aj pre koncept Zero EV spoločnosti Lynk & Co, budúce modely Polestar a elektrické SUV Lotus, mohlo by to byť práve Smart, ktorý sa zdá byť svetelným rokom pred dnes už zastaralými modelmi EQ, ktoré sú momentálne v predaji.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCar Magazine
Predchádzajúci článokRolls Royce elektromobil bude čoskoro realitou. Má sa volať “tichý tieň”
Nasledujúci článokJeremy Clarkson má novú šou. No autá vymenil za traktory…