Domov News Kráľ superšportov v novom šate. Bugatti Chiron Super Sport.

Kráľ superšportov v novom šate. Bugatti Chiron Super Sport.

Bugatti

Inžinieri Bugatti vyvinuli nový hyperšport Bugatti Chiron Super Sport, navrhnutý pre maximálnu rýchlosť, zatiaľ čo v interiéry budete obklopený luxusom. Stáť vás bude takmer 3,2 milióna eur.

V roku 2005 keď Volkswagen prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti do sériovej výroby priniesol nový superšport s veľkým S azda nikomu nenapadlo aký úspech bude tento model mať. Jednalo sa o najrýchlejšie auto na svete s homologizáciou do bežnej premávky. Ručička tachometra sa zastavila pri magickej hranici 407 km/h a Bugatti tento svoj rekord prekonalo svojim ďalším odvarom tohto super auta s prívlastkom Super Sport. Tak ako aj v minulosti, dnes automobilka predstavila takúto verziu svojej modernej reinkarnácie tohto legendárneho trhača asfaltu. Bugatti Chiron Super Sport Vám vyrazí dych.

Bugatti Chiron Super Sport
Sesterský model.

Nový Super Sport bude sesterským modelom pre nedávno predstavený Chiron Pur Sport, s ktorým bude zdieľať nielen mechanické prvky ale aj tie vizuálne. V prípade verzie Pur Sport sa jednalo o auto. ktoré bolo zamerané na rýdzu rýchlosť, pričom sa nekládol dôraz na luxus a pohodlie pasažierov. Nový Super Sport dosahuje rovnaké výkony s v luxusnejšom šate.

Bugatti Chiron Super Sport
Bugatti Chiron Super Sport
Efektné a efektívne.

Na rozdiel od klasického, model Super Sport zaujme svojim športovejším výzorom. To automobilka dosiahla novou, zníženou prednou časťou, ktorá si však zachovala pôvodnú charizmu. Na novom Bugatti je každý centimeter navrhnutý pre rýchlosť. Zástupca riaditeľa dizajnu Frank Heyl spomenul cieľ dizajnérov, ktorý bol neutrálne nastavenie pri maximálnej rýchlosti a zároveň autu nechať čo najjednoduchší tvar. to sa im rozhodne podarilo. Silueta tohto modelu pôsobí naozaj uhladene a elegantne, aj napriek o približne 25 centimetrov dlhšej zadnej časti. Pre zachovanie exkluzivity sú tu aj nové disky kolies, navrhnuté špeciálne pre tento model.

Bugatti Chiron Super Sport
V interiéry klasický Chiron.

Na rozdiel od spomínaného modelu Pur Sport je nové Bugatti stále tým klasickým a luxusným Chironom. Na pohľad sa ničím nelíšia. Pasažierov doslova obklopí kombinácia prémiovej kože a lešteného hliníka, spolu s detailmi z uhlíkových vlákien. Tento interiér je priam stvorený na nekonečné výlety enormnou rýchlosťou.

Bugatti Chiron Super Sport
Čo je to downsizing ?

V tomto prípade pláva Bugatti proti prúdu a na rozdiel od ostatných automobiliek nemienia zmenšovať objem motorov. Automobilka zostala verná svojmu legendárnemu motoru, ktorý bol použitý už vo Veyrone, dôkladne ho však prepracovali a jeho chod zefektívnili. Výkon legendárneho 8-litrového motora W16 dokázali navýšiť o 100 koní, dosahuje tak hodnoty 1600 plnokrvníkov. Zvýšili dokonca aj otáčky za minútu pre lepší pôžitok z jazdy. Vďaka mnohým úpravám dokáže tento kráľ rýchlych áut akcelerovať z 0 na 200 km/h za 5,8 sekundy. Za takýto čas nestihne VW Golf GTI zrýchliť z miesta na 100 km/h. Nové Bugatti dokáže pokoriť čarovnú hranicu 400 km/h o 7% rýchlejšie ako štandardný Chiron.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnewsrooom.bugatti.com
Predchádzajúci článokTEST Opel Vivaro-e, elektrická dodávka ktorá dáva zmysel
Nasledujúci článokBRABUS odviedol ďalšiu skvelú prácu. Privítajte monštrum GLS 800!