Domov News Ford predstavuje model Maverick a bude to hybrid !

Ford predstavuje model Maverick a bude to hybrid !

Maverick 2022

Ford sa vracia do kompaktného priestoru pickupu s novým modelom Maverick. Ford je v nádeji, že tento nový model bude zaujímať najmä kupujúcich sedanov a privedie ich siahnuť po tomto modeli.

Nový pickup dorazí na trhu budúci rok. Štandardne sa bude dodávať s hybridným hnacím ústrojenstvom a cenou od 21 490 dolárov.

Táto nízka počiatočná cena poskytne základný model XL s hybridným hnacím ústrojenstvom, ktoré využíva 2,5-litrový radový štvorvalec a elektrický motor. Táto kombinácia poskytuje celkový výkon 191 koní a je spojená s automatickou prevodovkou s plynulou reguláciou otáčok (CVT).Hybridný Maverick je k dispozícii iba s pohonom predných kolies. Ford tvrdí, že hybridná verzia modelu Maverick môže ponúknuť aj pohon všetkých kolies, ale až neskôr, ak bude oň u zákazníkov záujem. Na želanie dodávaný štvorvalcový 2,0-litrový turbodúchadlom preplňovaný Maverick môže byť vybavený pohonom predných alebo všetkých kolies. Bude produkovať 250 koní v spojené s osemstupňovým automatom.

Maverick 2022
Dizajn pôsobí priateľsky, no poteší aj užitočnými doplnkami

Malý a hranatý Maverick má priateľský vzhľad. Základné modely majú čiernu masku chladiča, zatiaľ čo ďalšie dva modely majú zapracované sivé obloženie. V základnom modeli je štandardne sada 17-palcových oceľových kolies, k dispozícii sú však aj ďalšie 17 alebo 18-palcové kolesá v striebornej alebo čiernej farbe. Pre prvý modelový rok bude v ponuke balík First Edition. Ten sa bude dodávať výhradne v karbónovej šedej, Area 51 alebo Rapid Red farbe. Balíček FX4 je k dispozícii aj v najvyšších  dvoch výbavách.  Maverick dostane pneumatiky pre všetky terény, odlišné vyladenie pruženia, ochranné lišty, dva ďalšie jazdné režimy (Mud/Rut a Sand) a zjazdový asistent.

Päťmiestny štvordverový Maverick je menší ako súčasný model Ranger. Na zadnej „korbe“ odnesie takmer 700 kilogramov.  Vo vnútri korby sú dva 12-voltové vopred zapojené zdroje energie, k dispozícii sú 110-voltové a 400-wattové zásuvky, štyri pripínacie body, štyri D-krúžky a otvory so závitom na bočnej strane korby. Tie umožňujú uchytávanie a pripevňovanie nákladu podľa vlastných koncepcií.

Maverick 2022
Interiér ponúkne mnoho

Všetky modely Maverick majú 8,0-palcový dotykový displej s infotainmentom. Interiér je plný úložných priestorov, vrátane toho pod zadnými sedadlami. Slúži pre predmety, ako sú väčšie fľaše s vodou a náradie a iné. Spoločnosť Ford použila pre panely dverí plávajúcu lakťovú opierku, aby sa zachovalo viac úžitkového priestoru aj v kabíne. Možnosti WiFi,  Apple CarPlay a Android sú štandardom v Mavericku. Modely na základnej a strednej úrovni majú ručne nastaviteľné látkové sedadlá, ale špičkový model Lariat je inovovaný na elektricky nastaviteľné sedadlá z umelej kože. Držať sa štandardného hybridu znamená o niečo menej priestoru pre nohy v druhom rade sedadiel. Za hybrid sa platí aj zmenšeným priestorom.

Maverick 2022

Model 2022 Ford Maverick bude vyhotovený v 3 výbavových leveloch – XL, XLT a Lariat. Na trh by mal doraziť už na jeseň tohto roku. Otázkou stále zostáva, či sa tento model dostane oficiálne aj na európske cesty.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCar and Driver
Predchádzajúci článokAký je rozdiel medzi pneumatikami z prvovýroby a z eshopu?
Nasledujúci článokAlpina nezaháľa a predstavuje svoje omladené modely XD3 a XD4