Domov Recenzie TEST Ford Ranger XLT – pracant do terénu s pocitom pohodlia

TEST Ford Ranger XLT – pracant do terénu s pocitom pohodlia

Do redakcie sa nám na test dostal veľmi dobre známy pickup – Ford Ranger vo výbave XLT. Robustné vozidlo už na prvý pohľad evokuje svoju neohrozenosť v teréne a schopnosť pomáhať pri zdolávaní prekážok. No Ranger je známy aj tým, že sa nebojí vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. Poďme sa mu bližšie pozrieť na zúbky.

Ford Ranger je veľmi vyhľadávaným modelom v Európe a patrí medzi tie najjagavejšie hviezdy vo svojom segmente. Pri porovnaní amerických verzií plnotučných pick-upov a tých európskych pôsobia tie naše ako chudobní príbuzní. No na naše, európske pomery, je Ranger stále poriadny kus auta. Verte mi, každý vás uvidí na ňom prichádzať.

Ford Ranger XLT
Práca šľachtí

Exteriér modelu Ford Ranger budí prirodzený rešpekt. Ide o vozidlo s poriadnymi rozmermi. Veď na dĺžku meria 5,36 metra a široký je 1,86 metra. Parkovanie teda s takýmto vozidlom si vyžiada istú mieru zručnosti. Nami testovaný model nemal k dispozícii cúvaciu kameru, no mal našťastie aspoň senzory. Preto aj manévre na parkovisku boli v miere zvládnuteľnosti. Dôležité je však vnímať výšku vozidla. Tá atakuje hranicu 1,84 metra a preto ak by vám zišlo na um ísť s Rangerom skúsiť šťastie v podzemnej garáži, skontrolujte si najskôr maximálnu výšku. Aby ste z pickupu neurobili pickup-kabriolet. Keď už sme pri rozmeroch, rázvor kolies dosahuje dĺžku 3,22 metra.

Predná maska vozidla je siginifikantne Fordovská. Dominuje jej logo Ford uprostred prednej masky, ktorá má chrómový nádych. Ak by náhodou niekto nevedel, aký model od Fordu vlastníte, nápis na chrómovej mriežke mu prezradí, že ide o Ranger.

Celkovo Ford s dizajnom prednej masky stavil na jednoduchosť, čo vozidlu veľmi svedčí. Nami testovaný model mal iba štandardné halogénové svetlá, no ich umiestnenie opticky rozširuje prednú masku. Na úplnom kraji spodného nárazníka sa nachádzajú hmlové svetlá pre osvetlenie za zlej viditeľnosti.
Chróm nie je len hudbou prednej časti. Môže za to chróm paket, ktorý okrem iného v sebe zahŕňa aj chrómové kryty spätných zrkadiel, kľučiek dverí ale aj zadného nárazníka.

Ford Ranger XLT

Baviť sa o siluete Pickupu je asi zbytočné, keďže tieto vozidla sú plne charakteristické svojim názvom. Čo však uvítate na bočnej strane vozidla sú nástupné prahy. Tie vám uľahčia nastupovanie a vystupovanie z vozidla, verte mi, viem o čom hovorím.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokDokáže prekonať Audi RS6 najrýchlejšie Bugatti Veyron ?!
Nasledujúci článokPodľa štúdie nemajú plug-in hybridné autá žiadnu pridanú hodnotu