Domov News Vieme, ktoré SLOVENSKÉ POLICAJNÉ AUTO je najrýchlejšie, vyskúšali sme to na okruhu!

Vieme, ktoré SLOVENSKÉ POLICAJNÉ AUTO je najrýchlejšie, vyskúšali sme to na okruhu!

Byť obozretným a ohľaduplným vodičom na ceste je azda tá najjednoduchšia vec, ktorú dokážeme spraviť pre nás a okolie na vozovkách.

Áno. Denne sa stretávame s neohľaduplnosťou, aroganciou a ďalšími negatívami na ceste. Medzi nich sa radí aj príliš vysoká rýchlosť. Úprimne, ruku na srdce, nie jeden z nás si občas dupol trochu viac na plyn a prekročil tak maximálnu povolenú rýchlosť. Niekedy sú takisto nevyhnutné aj „myšičky“ medzi autami, ktoré však nie sú veľmi dobrým riešením.

Ktoré SLOVENSKÉ POLICAJNÉ AUTO je najrýchlejšie? Vyskúšali sme to na okruhu! - Cesta Nie Je Okruh

So sériou videí prichádza Občianske združenie Cesta Nie Je Okruh aby poukázalo na nástrahy rýchlej jazdy na cestných komunikáciách. Kampaň je hlavne zameraná na mladých a neskúsených šoférov, ktorí niekedy nevedia, ako sa majú správať v kritických situáciách. V hlavnej úlohe sa predstaví mladý herec Oliver Oswald spolu v spolupráci s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky. Ministerstvo vnútra SR taktiež do projektu zapojilo svoje najrýchlejšie vozidlá. V úvodnom teaseri pretekov týchto vozidiel sa zúčastnil a závod aj odštartoval minister vnútra, Roman Mikulec.

„Kreatívna cesta poukázania na niečo je jednou z najjednoduchších variant, ako ukázať náležitosť a potrebu sa správať normálne na ceste a že preteky na bežnú cestnú komunikáciu jednoducho nepatria. Silu motorov si môžete zmerať na špeciálnom okruhu, ktorý je na takýto typ jazdy uspôsobený,“ povedal Karol Gajdoš, zakladateľ OZ Cesta Nie Je Okruh.

Odkaz kampane je jasný – pomôcť prevažne mladým a neskúseným vodičom, no taktiež aj všetkým účastníkom cestnej premávky. „Informácie obsiahnuté v kampani o nástrahách a rizikách, ktoré rýchla jazda prináša sú veľmi dôležité a ich hlavnou výhodou je, že ich človek nemusí zažiť v reálnej krízovej situácií a čeliť ohrozeniu života. Na každom jednom živote záleží,“ nechal sa počuť minister vnútra Roman Mikulec.

Myšlienka je hlbšia 

„Pod smutnú štatistiku na našich cestách sa z prevažnej časti podpíšu práve mladí vodiči. Majú prístup k výkonným vozidlám, ktoré s prehľadom prekročia povolenú rýchlosť. Práve takíto vodiči ohrozujú nielen seba, no aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Projekt Cesta Nie Je Okruh prichádza so sériou šiestich videí, kde hlavnú rolu zohrá mladý herec Oliver Oswald,“ dodal Karol Gajdoš.

Seriál bude pozostávať zo šiestich častí, ktoré budete môcť sledovať na sociálnej sieti Youtube v nasledujúcich týždňoch. Cieľ kampane je jasný – vzdelávať a následne znížiť nehodovosť na našich cestách v dôsledku neprimeranej rýchlosti. OZ-tku ide aj o to, aby sa otvorila diskusia v autoškolách a prispôsobila sa výučba a osnovy daným problémom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok3 veci, ktoré robí Audi e-tron GT lepšie ako Taycan a 3 veci, ktoré robí horšie
Nasledujúci článokFanúšikovia rozhodli ! Takto vyzerá unikátna Puma ST !