Domov News Mercedes-Benz pripravuje nový model CLE! Čo o ňom zatiaľ vieme?

Mercedes-Benz pripravuje nový model CLE! Čo o ňom zatiaľ vieme?

zdroj: motor1.com

Po elektrických radách EQ, na ktorých automobilka Mercedes-Benz posledné mesiace aktívne pracovala, pripravuje úplne novú triedu CLE. Bude nadväzovať na triedy CLA a CLS?

Začiatkom roka 2021 prišiel na trh elektrický crossover EQA neskôr rodinné SUV EQB a ako posledná v rade vlajková loď EQS. Mercedes však zatiaľ našťastie nevyradil svoje spaľovacie motory a práve prebiehajú prípravy novej rady CLE. V minulosti bol plánom, že veľkosťou bude spadať medzi rady CLA a CLS. Pravdepodobne však pôjde o nový kabriolet a spoločného nástupcu kabrioletov triedy C a triedy E, ktoré si boli veľkým konkurentom na trhu. Práve preto sa Mercedes rozhodol, že ich nahradí model CLE, ktorý bude veľkosťou medzi nimi.

„Chceme sa zameriavať na tieto modely. Majú svoje miesto a svoj účel. Z toho dôvodu pre tento segment navrhneme presne to správne auto.” uviedol šéf vývoja a výskumu Mercedesu Marcus Schafer. Rovnako ako už spomínané kabriolety, tak následne nová trieda CLE nahradí aj kupé triedy C a E. Dokonca by CLE mala dostať ešte jednu karosársku verziu. „V tomto segmente vedľa kupé a kabrioletu príde ešte niečo ďalšieho, ešte ale uplynie nejaký čas, kým o tom budem môcť hovoriť.” hovorí Schafer. Na základe jeho slov sa môžeme tešiť na niečo úplne nové od značky Mercedes-Benz. Jeho slová naznačujú, že by sa mohlo jednať o štvordverové kupé. Nechajme sa ale prekvapiť, čo to bude až to bude.

Podľa zákulisných informácií nová trieda CLE dorazí na trh v roku 2023. Svojím spôsobom to bude rovnaké ako u konkurenčnej značky BMW, ktorá tiež odlíšila svoju aktuálnu radu 4 od rady 3. Taktiež sa CLE stane samostatnou novou triedou nemeckej automobilky Mercedes-Benz. Na záver môžeme dodať, že líšiť by sa mala od triedy C aj motorizáciami. Keďže aktuálna trieda C ukrýva pod kapotou iba štvorvalce a u najsilnejších verziách aj s elektromotorom, CLE by malo ponúknuť aj radové šesťvalce. Potešujúca informácia, veríme, že sa to stane aj realitou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokNajnovšia Mazda MX-5 Miata dostane hybridný pohon
Nasledujúci článokBratislava sa dočká záchytných parkovísk P+R podobných ako vo Viedni!