Domov News Nová Kia Sportage ukázala svoju tvár! Stane sa ideálnym mestským SUV?!

Nová Kia Sportage ukázala svoju tvár! Stane sa ideálnym mestským SUV?!

Už piata generácia modelu Sportage sa predstavila svetu s novým dizajnom, odvážnymi tvarmi a modernejším interiérom. Kia uvádza prvýkrát po 28-rokoch špeciálnu európsku verziu, dorazí už v septembri 2021!

Automobilka Kia sa rozhodla opäť vytvoriť niečo iné a odlíšiť svoje nové SUV od ostatných. Nový Sportage je postavený na novej architektúre a je zameraná viac na moderný vzhľad. Okrem toho však prináša Sportage aj technické novinky jazdného komfortu ako napríklad systém E-Handling. Jedná sa o nový terénny režim a elektronicky riadený systém zavesenia kolies. Tým pádom pomáha novému modelu Sportage zvládnuť aj náročnejšie podmienky v teréne ako je sneh, blato alebo piesok. Čo sa týka spomínaného systému E-Handling, jeho cieľom je ponúknuť dynamickejšiu jazdu, keďže systém sa stará o väčšiu stabilitu a agilitu vozidla. Nová generácia zavesenia kolies (ESC), ktorý je elektronicky riadený, reguluje tlmiče čo vedie k lepšiemu komfortu a väčšej bezpečnosti na palube.

Nový Sportage taktiež jazdí úsporne a produkuje nízke emisie, ale v spojení s vysokým výkonom. V jednotlivých krajinách bude dostupný v dvoch verziách a to s krátkym a dlhým rázvorom. Navyše po 28-rokoch sa k nám dostane odlišná európska verzia na jeseň tohto roku. Podľa fotografií nie je jasné či sa bude zmena týkať iba ekologickej stránky alebo dostaneme aj iný dizajn. Čo ale vieme je, že Sportage bude dostupný v štandardnej aj v predĺženej verzii. Nebudú chýbať ani elektronicky regulované tlmiče či voľba jazdných režimov a pravdepodobne ani väčší batožinový priestor. V septembri sa dozvieme viac, toho na čo sa môžeme tešiť.

Väčší priestor a modernejšie technológie

Dizajnéri dbali aj na to, aby sa zväčšil vnútorný priestor a poskytol pohodlnejšie cestovanie pre cestujúcich. Vďaka využitiu priestoru a usporiadaniu prvkov vzniklo väčšie miesto aj pre zadných pasažierov. Jedná sa o veľké SUV, ktoré ponúka tiež priestranný batožinový priestor. Vo výbave sa nachádza aj balík jazdných asistenčných systémov od značky Kia (ADAS). Aj z dizajnérskeho hľadiska sa Sportage posunul o úroveň vyššie, napríklad skvelo zapracovaná a spojená obrazovka pred vodičom dodáva moderný nádych interiéru.

„Nový Sportage je v každom ohľade skutočným inšpirátorom pre segment SUV. Či už spomenieme futuristický dizajn, špičkový interiér, technológie novej generácie, hospodárne, no dynamické pohonné jednotky, bezpečnostné systémy najvyššej úrovne alebo najmodernejšie konštrukčné novinky, zaručujúce optimálny zážitok z dynamickej jazdy, úplne nový Sportage je skrátka ideálne mestské SUV, ” opísal nový model Artur Marins, hlavný viceprezident spoločnosti Kia Corporation a šéf globálnej divízie pre branding a zákaznícku skúsenosť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAké bezpečné sú v skutočnosti moderné čerpacie stanice?
Nasledujúci článokTEST Dacia Sandero Stepway TCe 90 CVT, má svoj štýl a na nič sa nehrá!