Domov News Facelift Kia Ceed oficiálne! Bestseller zo Žiliny prešiel modernizáciou!

Facelift Kia Ceed oficiálne! Bestseller zo Žiliny prešiel modernizáciou!

Kia predstavuje modernizovaný Ceed. Okrem hatchbacku a kombi verzie sa môžeme tešiť na modernizovaný shootingbrake ProCeed. Na XCeed si počkáme.

Kia Ceed tvorí až 28% predaja na európskom trhu. Ide tak o neoddeliteľnú súčasť automobilky. Tretia generácia populárneho modelu je na trhu už od roku 2018 a predaných bolo vyše 200.000 kusov. Od uvedenia tretej generácie prešli tri roky a v roku 2021  nastal čas na modernizáciu. Prvotné fotky sme mohli zachytiť prednedávnom na sociálnych sieťach, no teraz prichádza oficiálne predstavenie.

Hlavnou novinkou je nové logo vyobrazené zvnútra aj zvonka a poukazuje na novú stratégiu značky a hovorí o inováciách. Nové logo však nie je jediným prvkom modernizácie. Predná maska bola prepracovaná, aby vozidlo vyzeralo agresívnejšie, než doteraz. V závislosti od výbavy sa môžeme tešiť na full-LED svetlomety s novým podpisom a inak je riešená aj maska chladiča. Iný je aj predný nárazník s trojuholníkovým motívom.

Redizajnom pochopiteľne prešla aj najvyššie verzie GT-Line a GT. Tie taktiež majú nový podpis zadných svetiel s motívom včelieho úľu. Verzia GT sa bude znova odlišovať červenými doplnkami.

Interiér však skôr vsádza na evolúciu, než revolúciu. Digitálny štít má uhlopriečku 12,3“ a Ceed po novom bude ponúkať príplatkový dotykový displej infotainmentu s uhlopriečkou 10,25“. Myslelo sa na jednoduchosť ovládania a pohodlie pasažierov. Vo výbave nesmie chýbať ani sledovanie mŕtveho uhla. Modernizovaná Ceed tak bude môcť zabrániť stretu zo zásahom do riadenia.

Pod kapotou nájdeme staré známe motorizácie. Modernizovaný 1.5 T-GDI s výkonom 118 kW prišiel na konci minulého roku, novinkou však bude možnosť kombinácie trojvalcu 1.0 T-GDI v mild-hybridnej kombinácií s dvojspojkovou prevodovkou DCT. V ponuke ostane aj dieselová 1,6 CRDi, tak aj ako plug-in hybrid s kombinovaným výkonom 104 kW. Vrcholná verzia Ceed GT bude disponovať benzínovou 1.6 T-GDI s výkonom 150 kW. Avšak u nás bude k dispozícií verzia ProCeed GT. Ktoré motorizácie budú k dispozícií u nás na Slovensku sa dozvieme až s blížiacim sa termínom predaja, kedy budú známe aj ceny.

Do ponuky modernizovanej rodiny Ceed by mal časom prísť aj crossover XCeed. Faceliftovaný Ceed, Ceed SW a ProCeed sa budú vyrábať v našej továrni v Žiline. Predaj by mal byť spustený najneskôr koncom leta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkia.com
Predchádzajúci článokTEST Mazda CX-30 e-SkyActiv X186 späť ku koreňom!
Nasledujúci článokObytné karavany UAZ a Lada z Ruska! Nový nápad rusov by sa mohol stať hitom!