Domov News Nová Škoda Superb sa odhaľuje na prvých nákresoch! Vyrábať sa bude u...

Nová Škoda Superb sa odhaľuje na prvých nákresoch! Vyrábať sa bude u nás na Slovensku.

Nová generácia Škody Superb, ktorá dorazí v roku 2023, bude pravdepodobne úplne novou evolúciou tohto obľúbeného modelu. Škoda Superb 2023 bude pôsobiť mierne odvážnejšie a asertívnejšie a bude okamžite rozpoznateľná.

Exteriérový dizajnér Škody Petr Matušinec hovoril o dizajnérskych prvkoch Škody. Počas prezentácie odhalil obrázky, ktoré ukazujú charakteristické dizajnové prvky značky. Tieto budú  pravdepodobne použité pre budúcu generáciu Škody Superb. Pri plnení nových „kritérií dizajnu Škoda“ by mala byť Škoda Superb 2023 vybavená motorovým pohonom budúcnosti.  Bude sa pýšiť aj novou osemhrannou maskou chladiča s vyššími vzperami a dizajnovými svetlometmi spojenými s maskou chladiča. Vzadu Superb pravdepodobne dostane nové zadné svetlá, ktoré by mali byť štíhlejšie a budú v tvare písmena C. Aj pri prechode na svoju budúcu generáciu si Superb zachová svoj vynikajúci charakter.

Svetová premiéra  v roku 2023

Dá sa očakávať, že budúca generácia modelu Superb bude s lepšie vyvinutým vzhľadom. Počíta sa so zachovaním platformy MQB a elektrifikáciou v podobe plug-in hybridného pohonu iV ako v súčasnej generácii.

“Svetová premiéra je naplánovaná v roku 2023, všetko samozrejme závisí od trhu a jeho požiadaviek. Český trh a aj zvyšok Európy uvidí nový Superb v roku 2023. A či bude existovať verzia RS? .. ak to zákazníci budú chcieť, tak uvidíme!” povedal Thomas Schafer (CEO značky Škoda) o svetovej premiére modelu Superb a novej verzie RS.

Bude Superb novej generácie ponúkať verzie liftback aj Combi? Schafer odpovedal jednoznačne: „Áno!“

Škoda uviedla, že do roku 2025 bude mať 10 elektrifikovaných modelov v rôznych segmentoch. Z nich 6 bude plne elektrických, ďalšie hybridy a plug-in hybridy. Nový Superb by si mal stiahnuť viacúrovňový dizajn palubnej dosky, HUD, trojzónovú klimatizáciu, vylepšený digitálny prístrojový panel. Taktiež by mal dostať automatickú prevodovku DSG “Shift by wire” spolu s novými asistenčnými systémami vodiča. Bezpečnosť bude zabezpečená bezpečnostnými systémami ako napríklad Collision Avoidance Assist a Asistent pri odbočovaní.  Suberb bude mať aj echnológiu zadných sedadiel „Ergo“ ako v novej Octavii.

Oliver Stefani, vedúci dizajnu spoločnosti Škoda Auto, pridal komentár k modelu Superb novej generácie. Zmienil sa aj o tom, či predajný tlak vyvíjaný érou crossoverou ovplyvní dizajn Superbu.

“Limuzína a kombi sú stále veľmi dôležitými automobilmi v našom segmente i v budúcnosti. Vieme, že v Škode ide počet automobilov predaných v prevedení limuzína a kombi proti trendu a zvyšuje sa. Takže (nový Superb) bude dobrou kombináciou emocionality a funkčnosti automobilu. Vôbec nepochybujem o tom, že nasledujúci Superb bude skutočne pekné auto a veľmi úspešné.”

Z Kvasín smer Bratislava

Výroba modelu Superb novej generácie sa v roku 2023 presúva z Kvasin do Bratislavy. Túto informáciu potvrdila Škoda ešte vlani v novembri. “Keďže viac zákazníkov uprednostňuje vozidlá SUV pred tradičnými automobilmi, ako sú sedany a kombi, na väčšine trhov klesá dopyt po VW Passat. Napríklad v USA je tento model natrvalo ukončený na konci súčasnej generácie. V Európe nová stratégia pokračovania v jeho predaji núti spoločnosť Škoda vyvíjať a vyrábať ju za nižšie náklady a v budúcej generácii údajne ponúka iba svoj kombi variant, ironicky nazývaný Passat Variant.

Vyvíjame ďalšie generácie vozidiel Superb a Volkswagen Passat v Mladej Boleslavi a od roku 2023 ich budeme vyrábať v bratislavskom závode Volkswagen. Uvoľníme tak kapacitu pre viac ako 150 000 vozidiel Škoda v našom českom závode v Kvasinách. To využijeme na ďalšie objemy našich populárnych modelov SUV a na nástupcu Fabie Combi.” potvrdil Thomas Schafer.

Škoda má jednoznačne stanovenú svoju stratégiu a ide si priamo za ňou. Inžinieri budú oveľa užšie spolupracovať na tvorbe nových generácii Škody Superb a VW Passat. Superb tak má šancu dostať oveľa viac, ako tomu bolo v minulosti. Má šancu ešte viac pomôcť k úspechu značky a celej VW Group.

Škoda Superb iV Plug-in Hybrid - Startstop.sk - PRVÁ JAZDA

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJElectricVehicleWeb
Predchádzajúci článokMercedes uvedie na trh v roku 2025 tri nové platformy pre EV
Nasledujúci článokPosaidon prichádza s novým luxusným vládcom morí.. teda ciest