Domov Lifestyle Keď vám klasický Rolls-Royce Ghost nestačí, je tu Mansory!

Keď vám klasický Rolls-Royce Ghost nestačí, je tu Mansory!

Nie je to tak dávno, čo si nový Rolls-Royce Ghost odkrútil slovenskú premiéru, už si ho do parády zobral renomovaný úpravca. Úpravy firmou Mansory sú celosvetovo preslávené, často krát však nie sú každému po chuti.

Nie, že by sa sériový Rolls-Royce Ghost stratil v premávke medzi ostatnými autami, ale v prípade že sa pohybujete vo veľmi prominentnej spoločnosti a extravagantnosť je vaše druhé meno, úpravou vášho nového Rolls-Royce Ghost spoločnosťou Mansory určite nespravíte krok vedľa.

Mansory Rolls-Royce Ghost
Zdokonalená dokonalosť ? 

Produkty značky Rolls-Royce sú často krát považované za to najdokonalejšie na štyroch kolesách. Tieto tvrdenia si automobilka pochádzajúca z Veľkej Británie rozhodne zaslúži. Firma Mansory sa rozhodla túto dokonalosť na kolesách ešte viac zdokonaliť. To, či sa im to podarilo je už na uvážení každého z vás, predsa len každý máme inú predstavu o dokonalosti a hlavne rozdielny vkus.

Mansory Rolls-royce Ghost
Elegancia v športovom úbore.

V sériovom stave je Rolls-Royce Ghost synonymum elegancie a luxusu. Mansory však tohto elegantného aristokrata navlieklo do športového úboru. Teda aspoň na oko. Nový Ghost dostal agresívnejší bodykit. Na karosérií pribudlo množstvo komponentov z uhlíkových vlákien, od karbónovej kapoty až po rôzne doplnky ako predné lízatko, alebo karbónový spoiler nad zadným oknom a veku batožinového priestoru. Ako pri firme Mansory býva zvykom, do podbehov sa nasťahovali výrazné, čierno lakované disky kolies, s decentným oranžovým prúžkom v strede. Karbónovým, respektíve čiernym doplnkom sekunduje oranžová, ktorú nájdeme aj na preslávenej soške spirit of ectasy. V tejto farbe je podsvietená aj tradičná maska chladiča.

Mansory Rolls-Royce Ghost
Na Mansory umiernený interiér.

Čo sa interiéru týka, návrhári nemeckého úpravcu sa držali na uzde. Na prvý pohľad vás teda praktický okrem výraznejšej farebnej kombinácie kopírujúcej exteriér auta nič neprekvapí. Mansory sa mierne pohralo s vencom volantu, ktorý teraz pôsobí športovejším dojmom. Prístrojová doska dostala čierny klavírny lak a sedadlám pridali celkom decentné oranžové detaily.

Mansory Rolls-Royce Ghost
Úpravy nastali aj pod kapotou.

Okrem vizuálnych úprav sa zmien dočkala aj technika. Ikonický 6,75 litrový motor V12 dostal dvojicu nových turbo dúchadiel, preprogramovanú riadiacu jednotku a nový výfuk so športovými katalizátormi. Výsledkom týchto úprav je enormný výkon 720 konských síl a točivý moment dosahujúci hodnotu 1020 Nm. Vďaka tomu dokáže táto majestátna luxusná limuzína akcelerovať z miesta na 100 km/h za 4,4 sekundy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmansory.com
Predchádzajúci článokTEST Suzuki SX4 S-Cross model, ktorý vie stále zaujať!
Nasledujúci článokTEST Audi Q4 e-tron VS. Škoda Enyaq iV, keď prémia ťahá za slabší koniec…