Domov News Legendárny Defender v jedinečnej edícii ! Ak milujete off-road, toto musíte mať!

Legendárny Defender v jedinečnej edícii ! Ak milujete off-road, toto musíte mať!

Spoločnosť Land Rover postavila novú špeciálnu edíciu verzie Defender, ktorá vzdáva hold ikonickým expedičným vozidlám Camel Trophy.

Tento unikátny model dostal meno Land Rover Defender – Trophy Edition a ponúka množstvo štylistických vylepšení inšpirovaných klasickými terénnymi výzvami, v ktorých tieto vozidlá súťažili v rokoch 1980 až 2000. Autá sú vybavené žltým základným plášťom podľa pôvodných automobilov Camel Trophy. Pôvodné súťažné autá však mali na všetkých dverách legendárne logo cigariet Camel.

Zákon nepustí

Spoločnosť Land Rover nemohla zo zákonných dôvodov používať značku cigaretovej spoločnosti. Takže aby sa problému vyhli, britská značka navrhla pre túto špeciálnu edíciu modelu Defender nové šikovné logo. To (ak prižmúrite oči) vyzerá trochu ako logo Camel, ktoré sa vynímalo na legendárnych predchodcoch tohto modelu.

Medzi ďalšie off-roadové doplnky patrí expedičný strešný nosič, predná nárazníková doska, lapače nečistôt, gumené podlahové rohože, integrovaný vzduchový kompresor a výsuvný rebrík. Ten umožňuje prístup na strechu auta. Kupujúci môžu tiež špecifikovať navijak ako voliteľný doplnok.

 

Edícia Defender Trophy vychádza zo špecifikácie X-Dynamic SE spoločnosti Land Rover a poháňa ju preplňovaný 3,0-litrový šesťvalcový benzínový motor s označením P400 s výkonom 395 koní a krútiacim momentom 550 Nm. Sila je prenášaná na všetky štyri kolesá prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky. Land Rover tvrdí, že zrýchlenie z 0-100 km/h dosiahne za 6,1 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 210 km/h.

O zážitky postarané

Edícia Land Rover Defender Trophy sa bude v predávať iba v obmedzenom počte. Napríklad v Severnej Amerike bude k dispozícii iba 220 kusov. Ceny začínajú od 75 000 eur (asi 64 000 libier). V rámci propragácie nákupu zrealizuje Land Rover zážitkovú jazdu pre prvých 90 kupujúcich Defender Trophy. Pôjde o exkluzívne terénne dobrodružstvo, pričom výhercovia budú určení podľa poradia nákupu.

Podujatie sa bude konať v Biltmore Estate v Asheville v Severnej Karolíne a poskytne kupujúcim šancu nájsť limity svojich nových automobilov pod vedením skúsených vodičov v teréne. Víťaz podujatia v USA (podľa hodnotenia poroty) dostane následne pozvanie do Veľkej Británie, aby sa začiatkom roku 2022 zúčastnil súťaže Land Rover Trophy Competition na zámku Eastnor.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNajznámejšie Bugatti Veyron sa po 11 rokoch konečne dočkalo opravy
Nasledujúci článokTrus, živica, piesok. Ako predísť poškodeniu pri zotieraní?