Domov News Ford GT a jeho silný odkaz v limitovanej edícii 64´

Ford GT a jeho silný odkaz v limitovanej edícii 64´

Budúci rok príde koniec výroby legendárneho modelu Ford GT. Na počesť prototypov GT40 z roku 1964, ktoré predchádzali sérii víťazov Le Mans, spoločnosť Ford predstavila limitovanú edíciu GT ’64 Prototype Heritage Edition.

Nový špeciál sa pripája k ďalším piatim modelom Heritage GT Ford Heritage. Ide o súčasť základne takzvaných poctivých automobilov. Každé z nich pripomína významný okamih v histórii pôvodného modelu GT40. Edícia ’64 Prototype Heritage Edition čerpá dizajnové podnety z jediného dochovaného prototypu GT40. Tento unikát bude stáť po boku tejto limitovanej verzie auta na Monterey Car Week.

Pamätný model dostal farbu Wimbledon White a grafiku s názvom Antimatter Blue. Súčasťou je aj trojitý “racing” pruh pozdĺž strechy, ktorého úlohou je evokovať vzhľad modelu GT/105. Prvky dizajnu siahajú až ku kolesám z vlákien karbonu, zatiaľ čo predný splitter, bočné prahy, spätné zrkadlá a žalúzie motora sú ukončené lesklým karbónovým vláknom. Retro matný vzhľad dotvárajú čierne matice kolies. Medzi jedinečnosti patria aj strieborné strmene bŕzd a grafika „Ford“ pred zadnými kolesami.

Uhlíkové vlákna a koža

Rozsiahle používanie uhlíkových vlákien pokračuje vo vnútri prahmi dverí, dolnými A stĺpikmi a stredovou konzolou spolu so sedadlami z uhlíkových vlákien ozdobenými svetlomodrou alcantarou Lightspeed. Prístrojový panel je vyrobený z kože Ebony a rovnakého odtieňa Alcantary. Radiace páčky z lešteného kovu pripevnili k volantu potiahnutému kožou Ebony, pričom prístrojová doska, výplne dverí a podpery sedadiel majú akcenty Antimatter Blue.

Edícia ‘64 Prototype Heritage Edition neprináša v automobile zmeny v mechanike.  Zachováva si motor V6 s objemom 3,5 litra, dvoma turbodúchadlami a výkonom 651 koní. Výkon sa prenáša iba na zadné kolesá prostredníctvom sedemstupňovej dvojspojkovej prevodovky a GT používa podvozok z uhlíkových vlákien s vnútorným zavesením tlačnej tyče na dosiahnutie maximálneho výkonu na trati.

Presné číslo nevieme

Popri edícii Heritage ponúka Ford v rámci série Studio Collection výber externých grafických balíkov pre modely GT. Čalúnenie dizajnéri navrhli v spolupráci so spoločnosťou Multimatic. Ide o firmu, ktorá vyrába pre Ford GT a má za cieľ vyzdvihnúť prvky štýlu vozidla s prispôsobiteľnými akcentmi.

Spoločnosť Ford nezverejnila počet vyrobených kusov modelu „64 Prototype Heritage Edition“, ale očakávame, že bude postavených asi 50 exemplálrov v súlade s modelmi Heritage Edition.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokUdržateľnosť v praxi. Aj takto by sme mohli pomenovať nové Mini Strip
Nasledujúci článokBugatti Bolide bude novým okruhovým špeciálom. Vznikne iba pár kusov