Domov Autosalón Ostré línie a futuristický dizajn. Oficiálne predstavenie novej KIA Sportage špeciálne pre...

Ostré línie a futuristický dizajn. Oficiálne predstavenie novej KIA Sportage špeciálne pre Európu

Z Kóreje prichádza KIA Sportage špeciálne vyvinutá pre Európu. Vsádzajú na špecifický dizajn za použitia tých najmodernejších technológií.

Nová KIA Sportage má v sebe kombinovať elegantný, temperamentný a zároveň moderný zovňajšok s prémiovým interiérom umožňujúcim vodičovi využívať najnovšie výdobytky v rámci konektivity. Naživo nový model široká verejnosť bude môcť vidieť na IAA Mobility v Mníchove. Podarí sa najnovšej generácií vyrobenej špeciálne pre európsky trh zožať rovnako veľký úspech ako tým predchádzajúcim?

KIA Sportage
Zjednotenie protikladov.

Nový model kórejskej automobilky posúva hranice dizajnu, vďaka čomu bude na európskych cestách neprehliadnuteľný. Aj najnovší prírastok sa drží nového dizajnového jazyka automobilky, ktorý má zjednotiť protiklady. Celým autom prechádzajú ostré línie, ktoré mu dodávajú istú dávku temperamentu. V prednej časti dominuje maska chladiča, ktorá má naozaj mohutné rozmery. Agresívnejšie pôsobia aj denné LED svetlá pripomínajúce bumerang, ktoré sú napojené na full LED predné svetlá. Zadná časť novej KIE Sportage taktiež pôsobí veľmi dynamicky. Aj tu opäť dominujú svetlá, ktoré v tomto prípade majú tvar čepele. Zvýrazniť jedinečný dizajn môže aj kontrastná čierna strecha, ktorá sa v tomto modeli ukázala po prvý krát. Z profilu nový model odkazuje na históriu športových úžitkových vozidiel. V závislosti od špecifikácie bude nový model postavený na 17 až 19 palcových diskoch kolies.

KIA Sportage
KIA Sportage
Aký exteriér, taký interiér.

Vnútorný priestor bol navrhnutý tak, aby v sebe spájal prelomové technológie a luxusné prvky za použitia prémiových materiálov a moderného štýlu. V interiéry je stredobodom pozornosti veľký zakrivený dotykový displej, ktorý sa rozprestiera naprieč palubnou doskou. Dotykový 12,3 palcový displej infotainmentu  doplňuje rovnako veľký displej v prístrojovom štíte. KIA sľubuje mohutný vnútorný priestor. Batožinový priestor ponúkne solídnych 591 litrov a po sklopení druhej rady sedadiel narastie až na 1780 litrov.

KIA Sportage
Bohatá výbava.

Ďalším plusom novej KIE Sportage je bohatá výbava. Vlastnosti auta je možné nastaviť prostredníctvom prepínaču jazdných režimov. O bezpečnosť pasažierov sa postará centrálny airbag medzi prednými sedadlami ale aj veľkorysá dávka elektronických asistentov. Tá zahrňuje asistenta pre núdzové brzdenie, adaptívny tempomat alebo možnosť diaľkového zaparkovania vozidla pomocou kľúča ako pri väčšom Sorente.

KIA Sportage
Dostupný hybrid aj plug-in hybrid. 

Paleta motorov bude zodpovedať súčasným trendom. V oboch prípadoch bude základom benzínový štvorvalec 1,6 T-GDI. Vo verzií HEV je doplnený trakčným elektromotorom s výkonom 44,2 kW. Verzia PHEV, pre dlhšiu jazdu čisto na elektrický pohon používa elektromotor s výkonom 66.9 kW. V prípade HEV je systémový výkon 169 KW, respektíve 195 kW pri PHEV variante. Pre konzervatívnejších zákazníkov bude k dispozícií aj klasický Mild-hybrid s výkonom 110 alebo 132 kW. Milovníci nafty taktiež nemusia vešať hlavu. V ponuke bude aj naftová alternatíva s výkonom 85 alebo 100 kW. V závislosti na motorizácie si môžete vybrať buď pohon prednej alebo oboch náprav.

Zostali verní Žiline.

V poradí už piata generácia KIE Sportage by sa na našom trhu mala začať predávať začiatkom roka 2022 a automobilka výrobu aj naďalej ponechala u nás, v žilinskom závode.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.kia.com
Predchádzajúci článokČo chystá Cupra ? Dozvieme sa viac v Mníchove ?
Nasledujúci článokKombi verzia menšieho SUV. Privítajte SsangYong Tivoli Grand