Domov News Genesis uvedie elektrický sedan G80 EV, objavil sa aj v Európskom konfigurátore

Genesis uvedie elektrický sedan G80 EV, objavil sa aj v Európskom konfigurátore

Úplne nový Genesis G80 EV bude k dispozícii aj s elektrickým pohonom. Pôjde o dvojmotorovú sústavu, teda o vysoko výkonný elektromobil, ktorý si zachováva svoju dávku luxusu. 

Tento veľmi dobre vyzerajúci, nový a hlavne luxusný sedan vychádza z modelu G80.  Model G80 je dodávaný aj so štandardným konvenčným spaľovacím motorom. Avšak model G80 EV má niekoľko kľúčových funkcií na rozdiel od štandardnej verzie. Práve vďaka týmto funkciám bude model G80 EV konkurencieschopný medzi elektromobilmi, ktoré sú takpovediac šité na mieru pre zákazníka. Jeden z kórejských Youtuberov sa dokonca vydal na domáce cesty spolu s modelom Genesis G80 EV. Chcel tým demonštrovať, že to nie je len nudný elektromobil ale zábavný elektrický športový sedan, ktorý si aj napriek svojmu športovému charakteru zanecháva komfort a pohodlie počas jazdy.

Celkom slušné žihadlo

Elektrifikovaný Genesis G80 sa začne predávať koncom roka 2021 a poháňa ho dvojica motorov s výkonom 182 konských síl (136 kilowattov). Motory sú uložené na každej náprave s celkovým výkonom 364 konských síl (272 kW). Tieto výkonné elektromotory sú napájané podlahovou batériou s kapacitou 87,2 kWh. Tento model tak bude mať dojazd na jedno nabitie približne 425 kilometrov.

Vďaka sústave dvoch motorov má G80 k dispozícii aj pohon všetkých kolies. Ten má za úlohu pomáhať pri výkone za každého počasia a pri akcelerácii z miesta. To znamená, že ani pri šprinte zo semaforu si hanbu neurobíte. Genesis tvrdí, že G80 EV dokáže zrýchliť z 0 na 100 kilometrov za menej ako 5 sekúnd. Týmto údajom sa vyrovná priamo špičkovému modelu G80 Sport.

Ďalší budú nasledovať

G80 EV je prvým vpádom Genesis-u do sveta elektrických vozidiel. Je už viac ako isté, že mnoho ďalších modelov ho určite bude čoskoro nasledovať. Adaptabilný dizajn batérie umiestnenej na podlahe spolu s dvoma elektrickými motormi umožnia modelu Genesis uspieť aj v neustále silnejšej konkurencii elektrických luxusných vozidiel.  V narastajúcej konkurencii v oblasti elektromobilov bude spoločnosť Hyundai predstavovať aj svoju vlastnú podznačku zameranú na EV známu ako Ioniq. Táto nová značka umožní značke Hyundai vyvinúť konkurencieschopnejšiu technológiu EV. Rovnako tak umožní aj amortizovať náklady na vývoj v rámci rastúceho portfólia značiek.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokSlovensko a vodíkový superšport? Toto je návrh z dielne Košickej univerzity a spoločnosti Matador
Nasledujúci článokSlováci stále preferujú benzínové motorizácie. Zvýšil sa záujem aj o automatickú prevodovku