Minuloročný facelift Audi A3 spôsobil že vrcholová verzia RS 3 Sportback zmizla z ponuky. Neskôr ju zastúpil RS 3 sedan, no a teraz sa opäť vracia ešte silnejšia päťdverová verzia RS 3 Sportback. Ten totiž dostal pod kapotu najsilnejší sériový päťvalec na svete.

Audi RS 3 Sportback ma teraz 2,5 TFSI s výkonom rovných 400 koní, krútiaci moment dosiahol 480 Nm. V konečnom dvôsledku tak Audi získalo prvenstvo a jeho hot hatch predbehol AMG A 45 či Ford Focus RS. Ak by ste stretli Audi RS 3 na semafore pripravte sa že z 0 na 100km/h vystreli za 4,1 sekundy.

Päťvalec využíva kvôli lepšej príprave zmesi duálne vstrekovanie do potrubí a spalovacích komôr, spolupracuje spolu so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou, ktorá jeho silu v spolupráci s elektrohydrauhlickou lamelovou spojkou prenáša na všetky štyri kolesá.

Podvozok sa oproti klasickej A3 znížil o 25 milimetrov. Za príplatok si môžte nechať nainštalovať športový adaptívny podvozok a tiež karbónovo-keramické brdy, ale len na prednej náprave. Základná cena modelu pre Nemecký trh je 54 600€.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW posúva interaktívnosť ešte ďalej
Nasledujúci článokAudi RS Q8 sa ukáže v Ženeve