Domov News S-class medzi autobusmi. Nový Mercedes Tourrider

S-class medzi autobusmi. Nový Mercedes Tourrider

Mercedes-Benz Tourrider premium Mercedes-Benz Tourrider premium

To, že Mercedes triedy S je etalón luxusu na kolesách netreba nikomu dokazovať. Toto je nová trieda S v šate autobusu. Mercedes Tourrider vás bude svojim luxusom doslova rozmaznávať. 

Automobilka Mercedes nehrá vo svete autobusov žiadnu druhú ligu. Tak ako v triede osobných automobilov, aj v kategórií autobusov zaznamenávajú úspech za úspechom. Teraz svojim zákazníkom ponúkajú nový Mercedes Tourrider vo verzií Business a Premium, ktoré boli navrhnuté aby pasažierom ponúkli najkomfortnejšiu možnosť pozemnej prepravy.

Mercedes Tourrider
Poriadny kolos.

Nový Mercedes Tourrider má celkovú dĺžku 13,92m, čím je ešte o viac ako 1,5 metra dlhší ako jeho menší súrodenec Tourismo. Za zmienku stoja aj oba nárazníky, ktoré tak ako pri osobných autách dokážu absorbovať energiu v prípade nárazu do určitej rýchlosti. V prípade tohto autobusu sa však všetko podstatné odohráva vo vnútri. Interiér vás bude doslova rozmaznávať.

Mercedes Tourrider
Ako v bavlnke.

Verzia Tourrider Business vo svojom vnútri ponúka sedadlá Travel Star Eco, ktoré sú nielen pohodlné ale aj ergonomicky tvarované, takže človek nemá problém týmto autobusom absolvovať aj veľmi dlhú trasu. Vo verzií Premium dostanete totožné sedadlá, len pre väčší luxus majú luxusnejšie čalúnenie s diamantovým vzorom prešívania. Samozrejme interiér je plne individualizovateľný, takže všetko je len na predstavách zákazníka. Na výber sú rôzne druhy poťahov, varianty prešívania, typ dekorov a množstvo ďalšieho. Pre milovníkov otvoreného neba je pre verziu Premium objednať panoramatické presklenie strechy, čo taktiež dodáva istú dávku luxusu.

Mercedes Tourrider
Mysleli aj na vodiča. 

Síce v prípade tohto vozidla nebude vodič ten na koho komforte najviac záleží, Mercedes nezabudol ani na neho. Vodič dostane radu asistenčných systémov, ako napríklad radarový asistent pre jazdu v pruhoch alebo asistenta mŕtvych uhlov, ktorý dokáže upozorniť aj na chodcov v mestskej premávke. Samozrejme nesmie chýbať ani adaptívny tempomat s funkciou autonómneho brzdenia.

Mercedes Tourrider
Nesmie chýbať poriadny motor.

Aj keď sa jedná len o radový šesťvalec, jeho zdvihový objem nadobudol pozoruhodné číslo. Tento motor o objeme 12,8 litra ponúkne slušných 460 konských síl a 2300 Nm točivého momentu. Podľa automobilky dynamike napomáha aj aerodynamicky tvarovaná karoséria vďaka ktorej dokáže udržať spotrebu nafty a rozumnej úrovni. Tou aerodynamickou karosériou si nie sme až tak istý ale to posúďte každý sám, či vám karoséria tohto autobusu príde dostatočne aerodynamická.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.7 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.daimler.com
Predchádzajúci článokAudi RS7 Sportback s extrémnym výkonom. Oplatí sa takáto úprava?
Nasledujúci článokRenault Kadjar a jeho sága sa blíži k finálnemu rozhodnutiu