Domov News Nové Suzuki Jimny ako investícia? V bazároch sa predáva dva krát drahšie...

Nové Suzuki Jimny ako investícia? V bazároch sa predáva dva krát drahšie ako pôvodne

Nová generácia Suzuki Jimny bola predstavená v roku 2019, aktuálne je však beznádejne vypredaná. Cena jazdených kúskov tak pokojne prekonáva 30 000€.

Príchod novej generácie obľúbeného auta poľovníkov spôsobil obrovský rozruch. Jimny tu bolo vždy, malo svoju cieľovú skupinu aj počet predaných kusov, ktorý môžeme počítať v jednotkách. S príchodom novej generácie sa všetko zmenilo, automobilka sa vydala cestou atraktivity a nasledovalo šialenstvo.

Po stránke dizajnu, Suzuki prinieslo na trh niečo doposiaľ nevídané, najmä na starom kontinente. Nové Suzuki Jimny svojou karosériou až nápadne pripomína Mercedes triedy G. Je však dôležité poznamenať, že Jimny má na tento dizajn právo, nakoľko vychádza z legendárneho predchodcu Samurai.

Podmanivý dizajn a odvážna farebná kombinácia naštartovali dopyt, ktorý automobilka nemala šancu pokryť. A najmä s ním nikto nepočítal. Rámová konštrukcia a vynikajúce terénne vlastnosti, ktoré sme potvrdili aj v našom video teste, len zvýšili záujem o nové Jimny.

Suzuki Jimny 4x4 - Startstop.sk - TEST
Nedostupný od začiatku

Už v úvodných týždňoch po predstavení, bolo jasné že dopyt niekoľkonásobne prevýšil ponuku, obzvlášť v Európe. O malé milé autíčko s úžasnou štvorkolkou bol obrovský záujem. Prakticky ihneď po spustení predaja na Slovensku, boli všetky kúsky vypredané. Importér už ani nemal možnosť objednať nové kusy, nakoľko výrobné kapacity nestačili.

V úvode ste si mohli základné Jimny kúpiť už od 16 490€, verzia s automatom stála 19 790€. Pod kapotou sa ukrýval jediný motor, štvorvalcový 1,5 I VVT s výkonom skromných 75 kW. Nemá turbo, priamy vstrek, prekombinované okruhy ani start-stop, jednoducho nič čo by sa mohlo pokaziť.

Ďalším nemenej dôležitým problémom na ktorý Jimny narazilo, boli emisie a normy. Automobilka sa preto rozhodla predávať Jimny ako úžitkové vozidlo čo jej do značnej miery uľahčilo celý proces. Aj napriek tomu však Jimny stále nie je v Európe k dispozícii a čakacia doba predstavuje niekoľko rokov. Na Slovensku, vôbec nie je v súčasnosti možnosť si ho objednať.

Cena jazdeniek stúpa

Niet divu že cena aktuálnych modelov na inzertných portáloch stúpa. Za viac ako 30 000€ sa momentálne predáva aj kúsok ktorý má najazdených takmer 20 000 kilometrov.

Výnimkou nie sú ani úplne nové kúsky či slabo vybavené verzie, ich cena presahuje pôvodnú nákupnú, v niektorých prípadoch aj dvojnásobne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBude semafory ovládať Google? Vyriešilo by to dopravné zápchy
Nasledujúci článokAKTUÁLNA SPRÁVA: Diaľnica z Bratislavy do Košíc je hotová, neprechádza však Slovenskom