Ak ste v dnešnej dobe preplnenej “SUVčkami” všetkého druhu, nepostrehli, že Ford nedávno avizoval začiatok predaja Fordu Ecosport na Slovensku. Nič sa nedeje nieste jediný.

Nejedná sa totiž vrchol ponuky SUV ani novú vlajkovú loď. Ide totižto o crossover, namejšie SUV ponuky. Takže nezožal toľko pozornosti. Rozhodne sa nejedná o novinku. Na svete sa nachádza už niekoľko rokov a pre zaujímavosť, vyvíjal sa v Brazilii.

Odbytiskom pre tento model bola ázia a južná amerika. Produkciu európskej verzie, Ford presťahoval do Rumunska. Kvalita spracovania by mala ísť teda kvalitatívne nahor. Model pre európsky resp. slovenský trh teda ponúkne špičkové technológie, v kvalitnom šate.

V novom kompaktnom SUV Ford EcoSport debutuje výkonný a úsporný úplne nový 1,5-litrový (125 koní) vznetový motor EcoBlue od spoločnosti Ford, ktorý je vďaka inteligentnému pohonu všetkých kolies všestrannejší a výkonnejší. Robustný a štýlový exteriér nového modelu EcoSport ponúka viac možností osobného prispôsobenia, ako sú napríklad kontrastné farby predĺženej strechy. V ponuke je po prvý raz aj ako športová verzia EcoSport ST-Line.

Model ponúka dômyselné technológie, ako je systém konektivity SYNC 3, tempomat s nastaviteľným obmedzovačom rýchlosti či zadná kamera, ktorá zabezpečuje vodičom väčšiu istotu pri cúvaní.

Základná cena bez zľiav a iných bonusov štartuje na cenovke pod 17 500 eur. Základná cena najsilnejšieho modelu ST line 1.0 EcoBoost (140 koní) je na úrovni 24 000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Urus – SUV traste sa!
Nasledujúci článokMaskované BMW X5 už vyrazilo do ulíc. Máme sa na čo tešiť?