Domov News Volkswagen Passat v roku 2022 skončí. Nahradí ho Arteon

Volkswagen Passat v roku 2022 skončí. Nahradí ho Arteon

Volkswagen Passat
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Passat je ikonou ciest nie len u nás ale aj po celej Európe. Taký Passat ako ho poznáme, teda v prevedení sedan však už čoskoro zamáva svojim fanúšikom na rozlúčku. Nemecká automobilka sa totiž rozhodla ukončiť jeho výrobu.

Volkswagen Passat sa stal štandardným zástupcom na našich cestách. Či už v prevedení sedan, respektíve kombi prináša istú dávku pohodlia a príjemného cestovania. Aj keď mnoho ľudí ho označí za nudné auto, svoju úlohu vždy splní a odvezie vás z bodu A do bodu B. No pre tých, ktorí majú v obľube Passat sedan nastane pocit sklamania. Volkswagen končí s výrobou Passatu v prevedení sedan a nahradí ho model Arteon.

Stredná trieda tak príde o veľkú rybu. Opäť treba poukázať na fakt, že autá akým je aj Passat strácajú svoju popularitu a slávu na úkor vozidiel SUV. A dynamika doby mení aj to, čo sa donedávna javilo ako nemenné a pevné. Preto nám z ciest pomaly ale isto zmiznú ikony, ktoré budovali renomé značky v minulosti.

Koniec už čoskoro

Aktuálne informácie nasvedčujú tomu, že Volkswagen už pozastavil výrobu modelu Passat v prevedení sedan s pravostranným riadením. Modely s pravostranným riadením sa ešte stále vyrábajú, ale tiež to už majú spočítané. Ich výroba by sa podľa všetkého mala skončiť už čoskoro, presnejšie v júli 2022. Zostáva tak iba necelých 7 mesiacov pokým zíde z výrobnej linky posledný Passat sedan, minimálne aspoň na teraz.

Volkswagen Passat
Zdroj: Volkswagen

Faktom je, že model Passat Variant vo výrobe zostáva a spoločne s modelom Škoda Superb by sa mal už od roku 2023 vyrábať vo výrobnom závode Volkswagen v Bratislave. Stále však nie je isté, či aj Passat Variant nepríde v poslednej generácii práve v roku 2023. Jeho nástupca, respektíve náhrada Arteon je však v cenovej politike spoločnosti o niečo vyššie ako Passat. No tejto obrovskej zmene v portfóliu značky nasvedčuje aj fakt, že model Arteon dostal aj prevedenie kombi. Tak či onak, Passat sa pomaly ale isto stane minulosťou a čas ukáže, či sa ešte niekedy vráti späť.

Náhrada v podobe Aero-B ? 

Volkswagen však myslí aj na milovníkov sedanov. Aktuálna stratégia a koniec modelu Passat má uvoľniť miesto pre model ID.4. Ten je na tom priestorovo podobne, ale ponúka plne elektrický pohon, čo je v aktuálnej situácii viac vítané.

No a ako je to s tým spomenutým plánovaným sedanom ? Volkswagen už naplno testuje model s označením Aero-B. Má ísť o sedan strednej triedy postavený na platforme MEB. Testovacie prototypy už pilne pripisujú desiatky, stovky a tisícky testovacích kilometrov. Takže pre tých, ktorí majú radi sedany od nemeckého výrobcu tak svieti ešte svetlo na konci tunela.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokSvetlá, okná, pásy či rádio…kde všade sa v dnešných autách nachádzajú čipy?!
Nasledujúci článokČo s nevyužitým elektromobilom? Z Ioniq 5 sa stala čistička vzduchu