Domov Lifestyle Český miliardár jazdil na Bugatti Chiron rýchlosťou 417 km/h. Nemcov tým poriadne...

Český miliardár jazdil na Bugatti Chiron rýchlosťou 417 km/h. Nemcov tým poriadne naštval

Na nemeckej diaľnici medzi mestami Berlín a Hannover vyskúšal svoje Bugatti český miliardár Radim Passer. Jazdil rýchlosťou až 417 km/h!

Passer sa zmienil, že skúšal svoje auto na zhruba 10 km dlhej trase na diaľnici A2. Na svojom YouTube kanáli dokonca zverejnil aj videozáznam. Zdôraznil však pri tom, že video bolo natočené minulý rok na rovnom úseku diaľnice s tromi jazdnými pruhmi, kde bola dobrá viditeľnosť „Bezpečnosť bola prioritou,“ povedal. Na zázname je však vidieť ako predchádzal autá, naviac ako uvádza agentúra AP nejazdil za bieleho dňa. Ako iste všetci viete na nemeckej diaľnici je na väčšine úsekov neobmedzená rýchlosť. Jeho radosť z jazdy a odvedeného výkonu však nezdieľali samotní Nemci.

Nemeckému ministerstvu dopravy sa to však nepáčilo a vyjadrilo sa, že odmieta akékoľvek správanie v cestnej doprave, ktoré by mohlo ohroziť ostatných používateľov cestných komunikácií. „Všetci užívatelia ciest musia dodržiavať pravidlá cestnej premávky,“ dodalo ministerstvo. Vodiči musia prispôsobiť svoju jazdu takej rýchlosti, pri ktorej si dokážu udržať kontrolu nad vozidlom.

Radim Passer je podľa magazínu Forbes 33. najbohatším Čechom a hodnota jeho majetku sa odhaduje na 308 miliónov dolárov. V roku 2015 si podnikateľ a developer vyskúšal už aj svoje Bugatti Veyron a dosiahol ním rýchlosť 402,5 km/h. Tým, teda dosiahol vtedy najvyššiu nameranú rýchlosť na verejnej diaľnici.

Dlho diskutovanou témou v Nemecku je zavedenie diaľničného limitu 130 kilometrov za hodinu. Výskumy totiž ukazujú, že práve na úsekoch bez limitu dochádza k výrazne vyššiemu počtu závažných nehôd. Otázkou ostáva, či niekedy príde na lámanie chleba a neobmedzenej rýchlosti odzvoní.

Bugatti Chiron on Autobahn - 417 KPH (GPS) On-Board CAM | POV GoPro

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW V12 budú nadobro minulosťou! Posledné kusy budú vyrobené v lete
Nasledujúci článokPoznáme slovenské ceny BMW iX M60. Z tej sumy sa vám zatočí hlava