Domov News Majiteľom Hyundai sa zobrazuje prístrojová doska dole hlavou! Dôvod vás šokuje…

Majiteľom Hyundai sa zobrazuje prístrojová doska dole hlavou! Dôvod vás šokuje…

Autá prišli v poriadku. Odjazdili niekoľko stoviek kilometrov, no to, čo sa začalo diať neskôr asi nikto nečakal. Ako by ste zareagovali vy?

Nie, bohužiaľ sa nejedná o žiaden kanadský žartík a prvý apríl je takisto ešte ďaleko. To, čo sa dialo niektorým majiteľom sa to však vtipné nezdalo a Hyundai tak spravil zvolávaciu akciu na všetky postihnuté modely. Neskôr sa aj vedenie automobilky k tomuto vyjadrilo, takže naozaj nešlo o žiaden vtip.

Daný obrázok sme si trošku pootočili, no takýto pohľad sa naskytol majiteľom vozidiel značky po nasadnutí do vozidla. Nejde však o ojedinelý prípad, ale je ich niekoľko desiatok. Ide prevažne o majiteľov vlajkovej lode Hyundai Santa Fe Hybrid a Plug-in Hybrid z najnovšieho modelového roku 2022.

Za všetko môže počasie

Predstavovali ste si, že v dnešnej dobe digitálu by ste usadli za volant a videli by ste niečo podobné? Ako deti sme všetci skúšali pretočiť obrazovku na počítačoch a nakoľko nám dieťa stále ostalo v srdci, tak podobnými žartíkmi stále sužujeme aj svojich kolegov v práci. Nikdy by nám však nenapadlo, že podobnú situáciu zažijeme aj pri najnovších autách. To, že by obrazovka zamrzla, prípadne sa „odpálila“ LED-ka ešte človek pochopí. Ale to, že sa dokáže obrazovka otočiť už je iná káva.

 

Za všetko údajne môže chladné počasie a všetko by malo skončiť ak sa oteplí. Automobilka však už ohlásila zvolávaciu kampaň, ktorá sa týka tisícky vozidiel v USA a Kanade a niektorých kusov v ostatku sveta. Ohľadom Európy na oficiálne čísla ešte čakáme. V servise bude klientom vymenená celá prístrojová doska, ktorá má všetko vyriešiť.

Ide o úsmevnú situáciu, no stále ostáva otázka, ako sa to vôbec mohlo stať. Áno, stále sa iba jedná o softwarový problém, stať sa to môže, no Hyundai bude musieť zakaždým meniť celé prístrojové dosky. Zo všetkých možných komponentov odíde zrovna jeden z tých najdôležitejších. A prečo sa to deje iba u hybridných vozidiel a nie aj u dieselových? Dúfajme v to, že Hyundai vie, čo robí, prípadne to nechajú tak a problém sa vyrieši sám. Alebo si človek na zimu zvykne s otočeným displejom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhyundai-forums.com
Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq Coupe RS iV – najkrajšia škodovka všetkých čias?
Nasledujúci článokTEST Kia Ceed SW 1,5 T-GDi Gold+, záchvat normálnosti