Domov Elektromobilita Ochutnávka z Japonska. Toto je nové SUV Mazda CX-60

Ochutnávka z Japonska. Toto je nové SUV Mazda CX-60

Takmer o mesiac, 8. Marca 2022 zažije svetovú premiéru nová vlajková loď japonskej automobilky Mazda na európskom kontinente. V tento dátum sa verejnosti predstaví nová Mazda CX-60 PHEV. Je prvým z dvoch modelov predstavených v najbližších dvoch rokoch. 

Mazda CX-60 mieri naozaj vysoko. Bude na európskom trhu zastávať pozíciu vlajkovej lode a to už naznačuje, že sa máme na čo tešiť. Novinka je postavená na novej platforme a je názorným príkladom viacerých riešení udržateľnej mobility v podaní automobilky Mazda. Novinka je navrhnutá tak, aby vyhovovala čo najväčšiemu počtu zákazníkov. V dohľadnej dobe ju má ešte doplniť väčší súrodenec, model CX-80, ktorý ponúkne tri rady sedadiel.

Mazda CX-60 PHEV
Nová éra.

Mazda CX-60 PHEV je vedúcim modelom vozidiel s plug-in hybridným pohonom predstavených v Európe. Na našom trhu bude teda poháňaná 2,5 litrovým, benzínovým agregátom so štyrmi valcami usporiadanými v rade. Tomuto motoru sekunduje elektromotor, vďaka ktorému sa kombinovaný výkon vyšplhal až cez hranicu 300 koní. Vďaka dostatočnému výkonu nová Mazda CX-60 PHEV ponúkne solídnu akceleráciu, ktorá bude sprevádzaná vodičovou istotou za volantom a radosťou z jazdy. Našťastie Mazda má dobré meno, čo sa radosti z jazdy týka a tak môžeme s týmito sľubmi naozaj počítať.

Mazda CX-60
Nezanevrú na klasické motory.

Mazda nemá v pláne klasické, cenovo dostupnejšie formy pohonu úplne zarezať. V ponuke sa tak objavia aj úplne nové, radové 6-valce čisto na benzínový pohon. Tieto nové motory s označením Skyactiv-X budú doplnené ďalším motorom Skyactiv-D. Tento druhý motor bude naftový a podporovať ho bude 48-voltový mild-hybridný systém.

Mazda CX-60 PHEV
Zahalená tvár. 

Čo sa dizajnovej stránky týka, o novej Mazde CX-60 zatiaľ toho veľa nevieme. Zo zverejneného veľmi krátkeho videa len ťažko rozoznať akékoľvek črty, je však hneď jasné, že sa jedná o Mazdu. Automobilka sa už niekoľko rokov drží svojho typického dizajnového jazyka a treba uznať, že modelom tejto značky to naozaj pristane. Pevne veríme, že ani novinka nebude výnimkou a už netrpezlivo čakáme na 8. Marca 2022.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZmSZQC-pTKM]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS
Predchádzajúci článokAlfa Romeo predstavila úplne nové kompaktné SUV Tonale. Tie objemy motorov vás zdvihnú zo stoličky!
Nasledujúci článokViete čo sú biopalivá? Ako sa vyrábajú a aký majú vlastne význam?