Domov Elektromobilita Vylepšený Hyundai Ioniq 5 je tu! Ponúka väčšiu batériu a okrem toho...

Vylepšený Hyundai Ioniq 5 je tu! Ponúka väčšiu batériu a okrem toho aj…

Ioniq 5 prichádza s novými vylepšeniami. Dostane novú 77,4 kWh batériu a navyše ponúkne sériu nových funkcií pre ďalšie zlepšenie zážitku z jazdy!

Hyundai uviedol svoj model IONIQ 5 na globálne trhy vo februári 2021. Jedná sa o úplne prvý model automobilky založený na prvej špeciálne pre elektromobily vyhradenej platforme Electric Global Modular Platform (E-GMP). Obľúbili si ju zákazníci ale aj novinári. V roku 2021 získal IONIQ 5 v celej Európe množstvo významných ocenení s 30 celkovými víťazstvami. Aj vrátane prestížneho nemeckého titulu Auto roka. Taktiež je finalistom prebiehajúcej európskej ankety Auta roka 2022.

„IONIQ 5 sa za 12 mesiacov od uvedenia na trh ukázal ako veľmi úspešný model, a to z hľadiska predaja, aj budovania značky,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt v spoločnosti Hyundai Motor Europe. „V segmente je čoraz náročnejšia konkurencia a my ponúkneme vylepšené funkcie, aby sme vďaka tomu obhájili našu pozíciu technologického lídra v automobilovom priemysle.“

Aké vylepšenia prináša?

Ak sa zameriame na dizajn tak v ponuke budú nové možnosti kombinácií. Napríklad nelakované čierne nárazníky s čiernou lištou v kombinácii s osvetlením Projection LED. Nové vylepšenia Ioniq 5 prinášajú do vozidla prvýkrát digitálne vnútorné a vonkajšie spätné zrkadlá na báze kamier. Digitálne stredové zrkadlo (DCM) optimalizuje viditeľnosť tým, že poskytuje ničím nerušený výhľad z vozidla smerom dozadu. Kamera DCM je ukrytá pod zadným spojlerom vozidla.

Nebudú teda chýbať ani digitálne bočné zrkadlá (DSM). Táto funkcia je však už k dispozícii pre kórejské verzie modelu Ioniq 5. Novinkou však je, že bude dostupná aj v Európe. DSM znižuje odpor vzduchu a zákazníkom ponúkne aj v zlom počasí jasný výhľad dozadu. Funkcia Smart Frequency Dampers (SFD) zlepší odozvu odpruženia prednej a zadnej nápravy a zaručí väčší komfort z jazdy.

Väčšia batéria..

Nová funkcia tepelného manažmentu batérie umožní automaticky prispôsobovať teplotu batérie počas jazdy. Tým sa zabezpečia podmienky v momente, keď sa vozidlo následne začne nabíjať. To poskytuje lepší výkon nabíjania v chladnom počasí. Táto funkcia sa aktivuje automaticky po zadaní nabíjacieho bodu do navigačného systému vozidla pomocou online navigácie. Okrem toho ako bolo spomenuté, dostane aj novú batériu s kapacitou 77,4 kWh.

Vynovený model bude zákazníkom v Európe k dispozícii v druhej polovici roku 2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViete, ktoré ročné obdobie je najlepšie na kúpu jazdeného auta? Prezradíme vám to
Nasledujúci článokBMW i3 oficiálne končí. Nastáva koniec jednej éry