Domov News Mercedes-AMG GT 63 S E Performance vám vyrazí dych nie len svojou...

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance vám vyrazí dych nie len svojou cenou

Asi nikto nečakal, že najvýkonnejší Mercedes s prívlastkom AMG bude 4-dverové kupé. Navyše sa jedná o hybrid. Nový Mercedes-AMG GT 63 S E Performance vám vyrazí dych nie len svojou cenou. 

Do predaja sa dostáva táto hybridná beštia z Affalterbachu. Prichádza v novej farbe a niektorých zaskočí, že sa jedná o hybrid. Zároveň je nový Mercedes-AMG GT 63 S E Performance najvýkonnejším sériovým modelom značky a automobilka si za toto exkluzívne vozidlo nechá pekne zaplatiť.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Hybridná beštia.

Mercedes už celkom dlhú dobu elektrifikuje svoju flotilu modelov predávanú po celom svete. Až teraz sme sa však dočkali prvého modelu s hybridnou sústavou, v ktorého názve svieti magické označenie AMG. Aj keď niektorí odporcovia hybridných pohonov z tohto riešenia nadšení nebudú, netreba zabudnúť na fakt, že vďaka tejto hybridnej sústave pod kapotou tohto monštra môžeme spoznať najvýkonnejšie sériovo vyrábané AMG všetkých čias. Pod prednou kapotou sa ukrýva už dobre známy biturbo motor V8 s objemom 4 litre. Celá elektro sústava je uložená okolo zadnej nápravy. Vysokovýkonný akumulátor bol vyrobený špeciálne v Affalterbachu priamo divíziou AMG a novinka ponúka plne variabilný pohon oboch náprav AMG Performance 4MATIC+.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Extrémny výkon.

Konečne sa dostávame k výkonu. V AMG sa podarilo z tejto hybridnej sústavy vyžmýkať neuveriteľných 620kW (843 k). Rovnako pôsobivý je aj maximálny systémový krútiaci moment. Taktiež sa jedná o historické maximum značky a jeho hodnota je 1400 Nm. Pri týchto dvoch hodnotách ani zďaleka nekončíme. Tento pomerne veľký kolos pre štyroch ľudí akceleruje z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a na hranicu 200 km/h to zvládnete pod 10 sekúnd. Maximálna rýchlosť novinky je úctyhodných 316 km/h.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Elektromotor.

Keď už sa jedná o prvé hybridné AMG, patrí sa podrobnejšie pozrieť na prítomný elektromotor. Ako sme už spomínali, hybridný systém je sústredený okolo zadnej nápravy. Samotný elektromotor má výkon 150 kW (204 k), spriahnutý je s dvoj-stupňovou prevodovkou a elektronicky riadeným diferenciálom. Celá táto kompaktná jednotka dostala pomenovanie EDU. Samotný akumulátor má kapacitu 6,1 kWh a trvalo poskytuje výkon 70 kW. Na 10 sekúnd však dokáže ponúknuť výkon až 150 kW. Celý akumulátor váži len 89 kg a v AMG ho navrhli špeciálne na rýchly výdaj a príjem výkonu. V tomto prípade šiel dlhší dojazd do úzadia a nebol naň kladený taký dôraz. Preto čisto na elektrický pohon prejdete len úsmevných 12 kilometrov.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Estetické zmeny.

Vzhľad ako taký poznáme už pár rokov, odkedy má mercedes tento model v ponuke. Spolu s novou motorizáciou si pre nás pripravili špeciálne lakovanie karosérie. Nový lak nesie názov zelené peklo AMG magno. V kombinácií s novými, 21-palcovými kovanými diskami kolies, ktoré sú v matnej čiernej farbe s lešteným límcom novinka vyzerá naozaj úchvatne. Samozrejme, pokiaľ zelená nie je vaša obľúbená farba, ako pri Mercedese býva zvykom, môžete si vaše auto nakonfigurovať s obrovským množstvom farebných a materiálových kombinácií. Treba však vyberať rozumne lebo sa tak stále navyšuje už vysoká počiatočná cena. Azda jediné číslo, ktoré je vyššie ako obrovský výkon, je suma, ktorú si automobilka za auto pýta. Na trh v Európe bude novinka uvedená už v Apríli tohto roku, no objednať si ju môžete už teraz. Síce v dostatočne bohatej, ale stále základnej výbave vás novinka bude stáť enormných 207 246 eur vrátane DPH.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.daimler.sk
Predchádzajúci článokRestomod Porsche 911 964. Takto má vyzerať dokonalá úprava
Nasledujúci článokNová Toyota Sequoia! Poriadne SUV iba pre Ameriku…bohužiaľ