Automobilka Alpine je vo svete automobilového priemyslu v podstate žijúcou legendou. Ak ju nepoznáte, vedzte, že vznikla v roku 1955 a preslávila sa hlavne športovými, či skôr pretekárskymi vozmi. Bohužiaľ, v roku 1995 zanikla. Ako je známe, automobilka v súčasnosti zažíva znovuzrodenie a vďačí za to hlavne automobilke Renault, ktorá to s nimi ťahala už od roku 1973.

Spomínané znovuzrodenie automobilky odštartovala reinkarnácia hádam ich najznámejšieho modelu s označením Alpine A110, ktorý mimochodom vyzerá naozaj úchvatne. Lenže automobilový priemysel už dávno nie je to, čo býval a svetu dnes kraľujú športovo úžitkové vozidlá, teda SUV. Dokonca ani automobilky, ktoré dlhé roky vyrábali len športové vozidlá sa trendu nevyhli a aj oni sa museli prispôsobiť (Bentley, Lamborghini, Maserati, Porsche a pod.).

Ani Alpine nie je výnimkou, a tak ich vedenie po predstavení modelu A110 prichádza s ďalšou novinkou, a síce s vozidlom patriacim do kategórie SUV. Rozmery vozidla zatiaľ nie sú známe, ale hlavným konkurentom by malo byť Porsche Macan, čiže aj rozmery by mohli byť podobné. Podľa niektorých zdrojov by Alpine SUV malo byť, podobne ako A110, vyrobené z ľahkých materiálov a to by malo zaručiť, že bude jedno z najľahších vozidiel vo svojej kategórii.

Pod kapotou by malo Alpine SUV skrývať benzínový 1.8 litrový motor s výkonom 300 koní, ktorý pravdepodobne poputuje aj do novej generácie Renault Mégane R.S.  Údajne sa do budúcnosti uvažuje aj o hybridnom či plne elektrickom variante.

Čo sa týka pohonu, k dispozícii by mal byť okrem zadného aj pohon obidvoch náprav. Nebude chýbať ani systém natáčania všetkých štyroch kolies pre lepšiu manévrovateľnosť v nižších rýchlostiach a väčšiu stabilitu pri rýchlostiach vyšších, ktorý pochádza od Renaultsport.

Alpine SUV by mohlo na trh prísť v roku 2019 a cena by sa mala pohybovať okolo 45 000 EUR.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFoto
Predchádzajúci článokKonkurenti, traste sa! Audi A8 Coupé možno už v roku 2019.
Nasledujúci článokNový Mercedes triedy G už 15. januára 2018!