Domov News Kia Sportage Plug-in Hybrid – akú techniku schováva najdrahší a najvýkonnejší Sportage?

Kia Sportage Plug-in Hybrid – akú techniku schováva najdrahší a najvýkonnejší Sportage?

Kia Sportage PHEV

Predaj novej Kia Sportage sa pomaly rozbehol aj u nás, vozidlá čoraz častejšie vídať na cestách a už čoskoro vám prinesieme test tohto elegantného SUV. V širokom portfóliu motorizácii nám ešte chýbali detailnejšie informácie o plug-in hybride, no už aj tie automobilka zverejnila. Kia tvrdí, že plug-in hybridný Sportage bude vedieť v meste prejsť na elektrinu až 78 km.

Kia Sportage Plug-in Hybrid je vybavený 1,6-litrovým motorom T-GDi, ktorý spolupracuje s trakčným elektromotorom s permanentným magnetom s výkonom 66,9 kW a lítium-iónovou polymérovou batériou s kapacitou 13,8 kWh. Kombinovaný výkon tejto pohonnej sústavy je 265 koní a 350 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá 8,2 sekundy a maximálna rýchlosť je 191 km/h. Krútiaci moment na kolesá prenáša šesťstupňová automatická prevodovka. Palubná nabíjačka má výkon 7,2 kW.

Kia Sportage PHEV

Štvorvalcový benzínový motor 1,6 T-GDi obsahuje niekoľko opatrení navrhnutých na zabezpečenie optimálnej spotreby paliva vo všetkých prevádzkových podmienkach. Reč je o optimalizovanom procese spaľovania, technológii chladenia a opatrení na zníženie trenia, vrátane pokročilého integrovaného systému tepelného manažmentu a použitia guľôčkového ložiska s nízkym trením. Výsledkom je, že nový Sportage Plug-in Hybrid má papierovú spotrebu 1,1 l/100 km a emisie 25 g/km.

Kia Sportage PHEV

Vysokonapäťová batéria je uložená centrálne medzi nápravami, čím sa zabezpečilo vyvážené rozloženie hmotnosti a zachoval sa veľký vnútorný priestor. Základný objem batožinového priestoru je 540 litrov. Zadné sedadlá sú sklápateľné v pomere 40:20:40, po ich úplnom sklopení vznikne priestor veľký až 1 715 litrov. Štandardom budú 19-palcové zliatinové disky kolies, full-LED predné svetlá, kompletná aktívna bezpečnostná výbava (okrem systému monitorovania vozidiel v mŕtvom uhle), trojzónovaná automatická klimatizácia, 12,3-palcový dotykový displej multimediálneho systému s navigáciou, zadná parkovacia kamera a mnoho ďalšieho.

Kia Sportage PHEV

Kia Sportage Plug-in Hybrid sa bude predávať výhradne s pohonom 4×4. Na Slovensku bude dostupný vo výbavách Gold (37.870 eur), Platinum (40.690 eur) a GT-Line (43.590 eur). Objednávať sa dá už teraz, prvé vozidla by k zákazníkom mali doraziť v druhom štvrťroku 2022. Výroba bude prebiehať v slovenskom závode v Tepličke nad Váhom.

Kia Sportage PHEV

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLegenda sa vracia!? Volkswagen možno prinesie naspäť svojho “chrobáka”
Nasledujúci článokNajväčšie lietadlo Antonov AN-225 zničili počas vojny! Bude možné ho zachrániť?