Domov News Na Slovensko mieri nová značka MG. Čím chce zaujať na našom trhu?

Na Slovensko mieri nová značka MG. Čím chce zaujať na našom trhu?

Tradičná automobilka MG pochádzajúca z Británie rozširuje svoje aktivity v strednej Európe. Dostane sa do Čiech aj na Slovensko.

Oficiálnym partnerom korporácie SAIC pre uvedenie automobilky MG na trh v centrálnej Európe sa stala spoločnosť Autobinck. V pláne je otvorenie niekoľkých zastúpení značky MG na území ČR a SR niekedy v júny tohto kalendárneho roka.

MG

 

Autobinck.

Autobinck je holandská skupina, ktorá patrí k jedným z najstarších automobilových spoločností na svete. Táto holandská firma je zároveň jedným z najväčších investorov na území ČR. V súčasnosti pôsobí celkom už v ôsmich rôznych krajinách po celej Európe medzi ktorými nesmie chýbať ani Slovensko, Belgicko alebo Maďarsko.

MG ZS EV
Pôvodná Britská automobilka.

Automobilka MG patrí medzi pôvodných výrobcov automobilov pochádzajúcich z britských ostrovov. Aj keď má svoje sídlo a vývojové centrum stále sídliace v spojenom kráľovstve, výroba všetkých modelov prebieha v Číne. Od roku 2005 má spoločnosť čínskych majiteľom a neskôr sa stala súčasťou korporácie SAIC, najväčšieho výrobcu automobilov v Číne. Prvý model pod hlavičkou čínskeho korporátu bol uvedený na britský trh v roku 2011. Jednalo sa o úplne prvý model značky po šestnástich rokoch a niesol názov MG 6.

MG EHS

 

Súčasná ponuka.

Automobilka v súčasnosti ponúka naprieč Európou množstvo modelov. Dostupné sú modely so spaľovacími motormi (ICE), s plug-in hybridnými pohonmi (PHEV) alebo modely na čisto elektrický pohon (BEV). Ako príklad si môžeme uviesť model Marvel R ( ten je k dispozícií len ako BEV), model HS ( ponúkaný so spaľovacím motorom alebo ako plug-in hybrid) alebo model ZS, ktorý je v ponuke buď so spaľovacím motorom alebo ako čisto elektrické vozidlo.

MG ZS EV
 Český a slovenský zákazník.

Na Česko-Slovenskom trhu tak svojim zákazníkom ponúkne kompletný balíček prémiového dizajnu, najnovších technológií a vysokej úrovne výbavy. Ostáva tak len otázkou, či dokáže automobilka naplniť svoje sľuby splniť vysoké očakávania a či si skutočne dokážu zákazníci nájsť k tejto tradičnej britskej automobilke cestu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS
Predchádzajúci článokVW ID. Buzz & ID. Buzz Cargo – elektrická reinkarnácia legendárneho Bulli
Nasledujúci článokToyota chce najnovšie do svojich modelov použiť farebné LED svetlá! Toto je dôvod