Bratislavský závod Volkswagen sa báť o prácu naozaj nemusí. Aspoň nie v roku 2018, kedy by malo z jej pracovných liniek schádzať nové, veľké SUV Audi Q8.

Dizajn exteriéru a interiéru, charakteristický pre značku so štyrmi krúžkami pochádza z dielne Marca Lichteho. Ten nie je žiaden nováčik v obore, je vedúcim Audi dizajnu od roku 2014 a pracoval na výrobných modeloch VW Golf,VW Passat či VW Touareg.

Majstri z Ingolstadtu, rodného mesta  Audi,  predstavili Q8 v Januári 2017 ako štúdiu na autosalóne v americkom Detroite. Spolu s limuzínou A8 majú byť hlavnými ťahúňmi značky.

K rozmerom 5020 mm dĺžky, 2040 mm šírky a 1700 mm výšky s batožinovým priestorom s objemom 630 litrov niet čo dodať.  Ponuka agregátov bude rovnaká ako má typ Q7. Automobilový obor bol predstavený ako plug-in hybrid s trojlitrovým šesťvalcom TFSI a elektromotorom so systémovým výkonom 330 kw a krútiacim momentom 700 Nm. Maximálna rýchlosť je 250 km/h a stovku zvládne za 5,4 sekundy. Hybrid uvádza kombinovanú spotrebu 2,3 l/100 km.

Novinka je postavená na platforme MLB Evo, ktorá spočíva v pozdĺžnom uložení pohonnej jednotky, tak ako je to u Audi Q7, Bentley Bentayaga či Lamborghini Urus.

Prenos sily na vozovku zaisťuje trvalý pohon všetkých kolies quattro ( 23 palcov, pneumatiky 305/35).

Dizajn sa od minuloročného konceptu sa moc neodlišuje. Dominuje obrovská, osem-uholníková a agresívnejšia čelná maska so zvislým rebrovaním. Predné svetlomety sú vyrobené technológiou Digital Matrix Laser . Z boku vidno široký C- stĺpik a zvažujúca sa strecha trochu pripomína kupé. Zadný nárazník má integrované koncovky výfukov a koncové svetlá prepojené úzkym diódovým pásom.

Čo sa týka interiéru, dvojica displejov pod sebou a virtuálny prístrojový panel budú podobné ako v Audi A8.

Úžitkové SUV tak pôsobí športovo a luxusne, čomu nasvedčuje aj cena viac ako 100 000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord prišiel s revolučnou novinkou ktorá ochráni vaše cennosti!
Nasledujúci článokBack in time: Brabus 7.3 S – fax, či telefón v aute? Aj toto bolo možné začiatkom 90-tych rokov.