Domov News Kontroverzné BMW 2 Active Tourer a Gran Tourer sa dočkalo výraznej modernizácie

Kontroverzné BMW 2 Active Tourer a Gran Tourer sa dočkalo výraznej modernizácie

Od marca 2018 budú k dispozícii nové modely BMW rad 2 Active Tourer, výroba v Lipsku a jeho väčšieho brata BMW rad 2 Grand Tourer, výroba v Regensburgu.

Automobilka BMW Group, známa výkonnými a luxusnými automobilmi, je najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Patria pod ňu značky BMW, MINI či Rolls-Royce. Len tak pre zaujímavosť, vedúcim dizajnérom BMW je od októbra minulého roku Jozef Kabaň, slovák, ktorý má na svojom konte dizajn napr. Škoda Kodiaq, Superb, Audi Q5 alebo slávny Bugatti Veyron.

Nové autá budú vybavené motormi novej generácie pre segment SAT (Sports Activity Tourer), ktoré im dodajú vyšší výkon pri vysokej účinnosti. Sú to trojvalcové a štvorvalcové motory, a pre BMW 2 Active Tourer je aj možnosť hybridného pohonu. To znamená kombinovanú spotrebu 2,3 – 6,4 l/100 km. Maximálny výkon je u Active Tourer od 80 kW do 170 kW a u Gran Tourer je to od 80 kW po 141 kW. Motory využívajú technológiu BMW TwinPower Turbo. Vďaka tomu sa znižuje spotreba paliva aj emisií a zvyšuje sa výkon o 5 kW. Motory sú živšie a účinnejšie. Naftové motory majú systém SCR, čo znižuje hladinu oxidov dusíka vo výfukových plynoch (známe ako AdBlue).

Vozidlá využívajú podvozkovú platformu BMW pre vozidlá s pohonom predných kolies a môžu využiť inteligentný pohon všetkých kolies xDrive. To zvyšuje bezpečnosť jazdy a ovládateľnosť v nepriaznivom počasí alebo pri zrýchľovaní zo zákrut.

BMW rad 2 Active aj Gran Tourer majú štandartne zabudovaný systém iDrive s možnosťou dotykového alebo hlasového ovládania.

Oba modely sú vybavené sedem a osemstupňovými prevodovkami Steptronic a novým elektronickým voličom prevodovky.

Sedadlá sú pohodlnejšie a majú širšie sedáky. Je možnosť si vybrať zo širokej kombinácie poťahov a obloženia interiéru. Tak isto je možnosť výberu z balíka výbavy – Luxury Line, Sport Line či M Sport.

Ako rodinné auto majú obe verzie dostatočný priestor, zvýšené sedenie a dosť miesta na nohy pre piatich pasažierov. Štandartne delenými sedadlami v pomere 40:20:40 a ich posunutím či sklopením sa dá získať maximálny batožinový priestor 1510 dm3. BMW rada 2 Gran Tourer je dlhý 4,57 m a na zadné sedadlá sa dajú umiestniť až tri auto-sedačky. Dá sa doobjednať tretí rad sedadiel, čím je umožnené naraz cestovať až siedmim osobám.

Na prednej časti u oboch modelov je väčšia mriežka chladiča a dominuje veľký trojdielny čierny lakovaný otvor na nasávanie vzduchu. Svetlá sú k dispozícii vo verzii Led alebo adaptívnou Led technológiou s diaľkovými svetlami a v klasickom usporiadaní s dvoma kruhmi. Ozdobná lišta na zadnom nárazníku vo farbe Dark Shadow rozširuje celkovú šírku vozidla.

Obaja súrodenci pôsobia sebavedomo a silno ako sa na rodinu BMW patrí, hoci skalnému nadšencovi nemusia vyhovovať, a skôr sa hodia ako druhé auto pre manželku a deti. Hlavné je, že ako MPV-čka spĺňajú svoj účel, hoci cena za značku bude podstatne vyššia ako u konkurencie.

MPV – viacúčelové vozidlá, známe aj ako minivan, určené na prepravu osôb. Navrhnuté sú tak, aby poskytovali cestujúcim maximálne pohodlie a priestor.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Mazda CX-5 2.0 SkyActiv G 2018
Nasledujúci článokVieme ako prví! Horúca novinka Hyundai i30 N príde na trh aj ako Fastback!